Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα τo Cruise 2022 show του Dior

Στην Αθήνα τo Cruise 2022 show του Dior

H Cruise 2022 συλλογή του οίκου Dior θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου, φόρος τιμής και σε μια από τις iconic φωτογραφίσεις του Christian Dior στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια

Ο οίκος Dior έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022 στις 17 Ιουνίου.

Τη συλλογή υπογράφει η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο γαλλικός οίκος θα συνδεθεί οπτικά με την πρωτεύουσα, καθώς ρούχα υψηλής ραπτικής του Christian Dior είχαν φωτογραφηθεί στην Ακρόπολη πριν 70 χρόνια.

Το ενδιαφέρον της παρουσίασης του Ιουνίου έχει και μια ακόμη παράμετρο, καθώς σύμφωνα με τον οίκο, η συλλογή Cruise 2022 θα περιλαμβάνει και τη δουλειά Ελλήνων δημιουργών και τεχνιτών.

Άλλωστε, η Ιταλίδα Chiuri, μαζί με το επιτελείο της, είχε έρθει στην Ελλάδα πριν λίγους μήνες για δημιουργική διερεύνηση.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου», δήλωσε η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior. «Εχοντας καταγωγή από τη Ρώμη, για μένα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά και εξαιρετικά ένα λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές του, που εμπνέει. Από τη μυθολογία έως την «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα για μένα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός σόου και γιορτάζει τώρα περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και την όσμωση των πολιτισμών.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τόσο μεγάλης ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από το χορό έως το σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν τόσο πολύ και τα οποία θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να βάλω στη συλλογή μου », πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση του Dior

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε…στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται.

Παράλληλα, η εκδήλωση της Αθήνας ακολουθεί την επίδειξη του οίκου στο Lecce της Ιταλίας, το 2020, με συλλογή cruise.

Για την ενδυματολογική ιστορία, 8 φορέματα του Christian Dior είχαν παρελάσει μπροστά στον Παρθενώνα και στον φακό του φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini, για λογαριασμό του γαλλικού Paris Match, το 1951.

Ήταν μια στιγμή που η γαλλική – και παγκόσμια – μόδα βρισκόταν στον Ιερό Βράχο, δημιουργώντας ανεκτίμητες εικόνες μιας Ελλάδας που έβγαινε ξανά μπροστά, ύστερα από πολέμους και κακουχίες.

Η εκδήλωση του Ιουνίου δίνει ξανά το σύνθημα μιας επανεκκίνησης, τη χρονιά που η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για ανεξαρτησία.

Και βέβαια, στην Αθήνα, θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγειονομικής προστασίας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024