Σάλο προκάλεσε στην Ισπανία το ακροδεξιό κόμμα Vox, που κυκλοφόρησε μια προεκλογική αφίσα στη Μαδρίτη, στην οποία υποστηρίζει, εσφαλμένα, ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες λαμβάνουν μηνιαίως ένα επίδομα τουλάχιστον δεκαπλάσιο της σύνταξης μιας ηλικιωμένης

Σάλο προκάλεσε στην Ισπανία το ακροδεξιό κόμμα Vox, που κυκλοφόρησε μια προεκλογική αφίσα στη Μαδρίτη, στην οποία υποστηρίζει, εσφαλμένα, ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες λαμβάνουν μηνιαίως ένα επίδομα τουλάχιστον δεκαπλάσιο της σύνταξης μιας ηλικιωμένης.

Η αφίσα αναρτήθηκε στους τοίχους ενός σταθμού του προαστιακού στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις περιφερειακές εκλογές της 4ης Μαΐου.

Στην αφίσα βλέπει κανείς, στη μία πλευρά, μία ηλικιωμένη γυναίκα με άσπρα μαλλιά και θλιμμένη έκφραση και, απέναντί της, ένα νεαρό που φοράει κουκούλα, έχει το στόμα καλυμμένο με ένα φουλάρι και τα μάτια του καλυμμένα με πίξελ.

Στη μέση, διαβάζει κανείς το μήνυμα «Ένας ΜΕΝΑ (ασυνόδευτος ξένος ανήλικος), 4.700 ευρώ το μήνα, η γιαγιά σου, 426 ευρώ σύνταξη το μήνα».

Τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας από τις βουλευτικές εκλογές του 2019, το Vox εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, τους οποίους κατηγορεί για κλοπές ή επιθέσεις, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του.

Η εισαγγελία της Μαδρίτης ξεκίνησε σήμερα έρευνα για υποκίνηση μίσους, μετά την κατάθεση πολλών μηνύσεων, μία εξ αυτών από την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.

Πρόκειται για μια «επίθεση εναντίον των πιο ευάλωτων παιδιών της χώρας μας», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Ιόνε Μπελάρα.

Την αφίσα καταδίκασαν, επίσης, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Caritas, Unicef και Save the Children, που κατήγγειλαν, σε ένα κοινό ανακοινωθέν, μια πολιτική «εργαλειοποίηση».

Μπροστά στο σάλο, τα αριστερά κόμματα ενέτειναν την πίεση στη συντηρητική πρόεδρο της περιφέρειας και υποψήφια για την επανεκλογή της, Ιζαμπέλ Ντίαζ Αγιούσο, προκειμένου να απορρίψει κάθε συμμαχία με το Vox μετά τις εκλογές, στην περίπτωση που θα χρειαστεί τη στήριξή του για να αναλάβει εκ νέου την εξουσία.

Η Αγιούσο, η οποία διοικεί την περιφέρεια από το 2019 χάρη στις ψήφους του Vox και δεν αποκλείει μια νέα συμφωνία, έκρινε σήμερα ότι όσα υποστηρίζει το κόμμα αυτό στην αφίσα δεν είναι «αλήθεια» και είναι «άτοπα».

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι περιφερειακές αρχές αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μπορούν να λαμβάνουν ένα τέτοιο ποσό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr