Μυστήριο με πτώμα θετικό στον κοροναϊό που ξεβράστηκε σε παραλία
Η σορός ενός ψαρά εντοπίστηκε στην ακροθαλασσιά - Ο άνδρας ήταν κρούσμα κοροναϊού, γεγονός που σήμανε συναγερμό.
Ένα πτώμα άνδρα που ξεβράστηκε σε παραλία και βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό προκάλεσε αναστάτωση στο νησιωτικό κρατίδιο του Βανουάτου.
Η μικρή χώρα της Ωκεανίας, μάλιστα, απέκλεισε ήδη τις πτήσεις από το κεντρικό νησί της για τρεις μέρες.
Aίτια ήταν η σορός ενός Φιλιππινέζου ψαρά που εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα Πορτ Βίλα στις 11 Απριλίου και μεταφέρθηκε για νεκροψία.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι αρχές της χώρας έχουν στα χέρια τους ένα τάνκερ με βρετανική σημαία μετά την ανακάλυψη της σορού.
Covid-infected body washes up on Vanuatu forcing officials to ban all travel from the island nation https://t.co/6xZMU8ViKN
— Daily Mail Online (@MailOnline) April 20, 2021
Ο πρωθυπουργός Bob Loughman ανακοίνωσε πως το πτώμα ήταν θετικό στον κορονοϊό, γι’ αυτό και επέβαλε τριήμερο αεροπορικό αποκλεισμό στο κεντρικό νησί Εφάτε.
Οι υγειονομικές αρχές προβαίνουν σε ιχνηλάτηση επαφών για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου στους ντόπιους. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους κατοίκους να πάνε να ελεγχθούν.
Μετά τον εντοπισμό της σορού, 16 άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, οι περισσότεροι είναι οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την παραλία με το πτώμα.
Το Βανουάτου έχει μετρήσει μόλις 3 κρούσματα κοροναϊού από την έναρξη της πανδημίας.
- Τα παιδιά με τα αποπαίδια του Λανουά και τα σενάρια για δυο ρέφερι
- Rolex και τα Oscars®: Μια διαχρονική δέσμευση στην τέχνη του κινηματογράφου
- Finalissima 2026: Από το Κατάρ και το Λονδίνο, στο «Μπερναμπέου» οδεύει το Ισπανία – Αργεντινή
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Οι εκστρατείες για τα Όσκαρ συνήθιζαν να είναι σοβαρές – Μετά εμφανίστηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ
- Ο παλμός της πόλης χτυπάει για 21 χιλιόμετρα: Η μοναδική εμπειρία του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας
- Καταναλωτές σε survival mode: Ψωνίζουν μόνο τα απαραίτητα – κόβουν από παντού
- Διπλασιάστηκαν από το 1950 οι ημέρες που κλεινόμαστε μέσα λόγω ζέστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442