Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Ολονύχτιο θρίλερ για το χρίσμα του υποψήφιου καγκελάριου της Χριστιανικής Ενωσης

Γερμανία : Ολονύχτιο θρίλερ για το χρίσμα του υποψήφιου καγκελάριου της Χριστιανικής Ενωσης

Διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη τη νύχτα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας για την ανάδειξη του υποψήφιου καγκελάριου της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU).

Απρόσμενα δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η διαδικασία επιλογής του υποψήφιου καγκελάριου της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU), καθώς οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με την τελική απόφαση να μην αποκλείεται να ληφθεί τις επόμενες ώρες.

«Θα διευθετηθεί απόψε»

«Ηγετικά στελέχη δήλωναν ότι το θέμα θα διευθετηθεί απόψε», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Bild.

Με ιδιωτικό αεροσκάφος από τη Νυρεμβέργη πέταξε χθες βράδυ στο Βερολίνο εκτάκτως ο διεκδικητής του χρίσματος, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ, προκειμένου να συναντηθεί με τον έτερο υποψήφιο, τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Αρμιν Λάσετ.

Οι δύο αρχηγοί, οι οποίοι είχαν υποσχεθεί ότι θα κατέληγαν σε απόφαση ως το τέλος της εβδομάδας, συναντήθηκαν στο κτίριο της Bundestag, όπου βρίσκονται μαζί με ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv είχε καταγράψει τον κ. Λάσετ να φθάνει στα γραφεία της αντιπροσωπείας του κρατιδίου του στο Βερολίνο.

Επιμένουν

Πάντως, ερωτώμενος αν υπάρχει απόφαση, προτίμησε να μην απαντήσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι δύο πολιτικοί επιμένουν στις υποψηφιότητές τους.

Χθες Κυριακή, συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις στα διάφορα κομματικά όργανα. Η νεολαία του CDU τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Μάρκους Ζέντερ: από τις 18 τοπικές οργανώσεις, οι 14 δήλωσαν ότι προτιμούν τον βαυαρό πολιτικό ως υποψήφιο καγκελάριο.

Η οργάνωση όμως της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας παρέμεινε πιστή στον κ. Λάσετ.

Οι προτάσεις

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ έγινε το Σαββατοκύριακο ο τρίτος χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός που τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας Ζέντερ.

Σε ό,τι αφορά στο πλαίσιο στο οποίο τελικά θα ληφθεί η απόφαση για το χρίσμα, εφόσον η απευθείας συνεννόηση των δύο αρχηγών αποδειχτεί τελικά άκαρπη, μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται η παραπομπή του θέματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η διάσκεψη των αρχηγών όλων των τοπικών οργανώσεων των δύο κομμάτων και η διαβούλευση των δύο προεδρείων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024