Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία-Βέμπερ: Να ορισθεί σύντομα κοινός υποψήφιος καγκελάριος των CDU/CSU

Γερμανία-Βέμπερ: Να ορισθεί σύντομα κοινός υποψήφιος καγκελάριος των CDU/CSU

Γερμανία-εκλογές: Να ορισθεί σύντομα ο κοινός υποψήφιος καγκελάριος του Χριστιανοδημοκρατικού και του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος, αλλιώς τα δύο κόμματα θα ζημιωθούν πολιτικά, λέει ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάνφρεντ Βέμπερ, τάσσεται υπέρ της εκλογής υποψήφιου καγκελαρίου των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκονωνιστών (CDU/CSU) σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η πολιτική ζημιά στα δύο αδελφά κόμματα.

Επιπλέον, θεωρεί ότι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Άρμιν Λάσετ, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος, Μάρκους Ζέντερ, αλλά και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έπρεπε να εμφανίζονται ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει έντονες διαφωνίες μεταξύ των κρατιδίων και του Βερολίνου για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων να κηρύττουν «αντάρτικο» κατά της Μέρκελ και την καγκελάριο να διαμηνύει, ουσιαστικά, ότι δεν θα το επιτρέψει, απειλώντας να τους αφαιρέσει αρμοδιότητες και να ενισχύσει τις δικές της.

«Η καθημερινή δημόσια έκθεση δεν ωφελεί τη δημόσια εικόνα του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) κόμματος. Ο σχηματισμός ομάδων θα πάει τα δύο κόμματα πολύ πίσω», τόνισε ο Βέμπερ, προσθέτοντας: «Μόνο μαζί μπορούμε να διατηρήσουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε την καγκελαρία (στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου), αυτό είναι το μάθημα των τελευταίων ετών».

«Γι’ αυτό και θα πρέπει να ληφθεί σύντομα η απόφαση ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος», επανέλαβε ο Βέμπερ σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο φύλλο της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung», το Σάββατο 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον Βέμπερ, ο οποίος είναι και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, «η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, για την καγκελαρία θα είχε εκτεταμένες συνέπειες για την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μέσα στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση πρέπει να γνωρίζουμε ότι το προφίλ μας ως βαυαρικό κόμμα θα αλλάξει, εάν θέσουμε υποψηφιότητα για την καγκελαρία για τρίτη φορά στην ιστορία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CSU.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024