Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουπιδάνθρωποι. Ναι υπάρχει και αυτή η φυλή

Σκουπιδάνθρωποι. Ναι υπάρχει και αυτή η φυλή

Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν οι υπηρεσίες καθαρισμού;

Αναρωτιέμαι: αν όσοι βρωμίζουν ήξεραν πως κανείς δεν θα καθαρίσει μετά θα συνέχιζαν να το κάνουν; Αναρωτιέμαι επίσης, αν άνθρωποι που δεν βρωμίζουν το ήξεραν επίσης αυτό, τι θα έκαναν σε εκείνους που βρωμίζουν;

Με αφορμή μια ακόμη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου και των γύρω δρόμων που έγινε τα ξημερώματα από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να απομακρύνουν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους, όσοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, διερωτάμαι τι θα συνέβαινε στη πόλη αν δεν υπήρχαν υπηρεσίες καθαρισμού. Βρε αδελφέ κάτι να είχε γίνει και να είχε καταργηθεί αυτή η υπηρεσία. Θα συνέχιζαν ακάθεκτα των κατακαθιών τα απωθημένα να λερώνουν και να καταστρέφουν την οπτική μας, το περιβάλλον και συνολικά το μυαλό μας;

Μπορεί οι άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου να φρόντισαν κάθε γωνιά της  πλατείας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να αποδοθεί καθαρή στους περίοικους ωστόσο η απογοήτευση μένει για την συμπεριφορά των ….άλλων που αν η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, η βρωμιά που αφήνουν είναι όλο τους το μυαλό. Τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.

Ο Δήμος της Αθήνας υλοποιεί ειδικό σχέδιο καθαρισμού των χώρων και των πλατειών, όπως πχ της πλατείας Αγίου Γεωργίου και της πλατείας Βαρνάβα, όπου ιδίως τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται συνωστισμός. Επιπλέον, συνεχίζει τις μεγάλες στοχευμένες επιχειρήσεις στις γειτονιές της πόλης.

«Η φροντίδα μας για την καθαριότητα ήταν και παραμένει πρώτιστη. Παλεύουμε να διατηρούμε το δημόσιο χώρο καθαρό και φροντισμένο ιδίως τώρα που τον έχουν ανάγκη οι περισσότεροι από μας. Εμείς ως Δήμος Αθηναίων, απευθύνουμε έκκληση στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης να συμβάλλουν σε αυτό ως δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού στους συμπολίτες αλλά και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης.

Και καλά κάνει ο κάθε κ. Αβραμίδης που τιμάει το ρόλο του αλλά μήπως κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξουν τιμωρίες σε όσους συνειδητά βρωμίζουν τα πάντα; Ειδικά μάλιστα αν στους χώρους που επελαύνουν οι «βάρβαροι» ή οι «σκουπιδάνθρωποι», υπάρχουν τα απαιτούμενα καλαθάκια απορριμμάτων κα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι άνθρωποι από όποια υπηρεσία, δήμο, περιφέρεια που καθαρίζουν τις βρωμιές μας κάποια στιγμή οφείλει το κράτος να τους αποδώσει αυτό που δικαιούνται. Και μην πει κανείς πως η δουλειά τους είναι εύκολη. Εδώ σπίτι μας και διστάζουμε πολλές φορές να σκύψουμε να μαζέψουμε ένα σκουπίδι που εμείς κάναμε.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024