Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναζιστική φιέστα αλεξιπτωτιστών : Τι αναφέρει ο Έλληνας αστυνομικός για την εμπλοκή του

Ναζιστική φιέστα αλεξιπτωτιστών : Τι αναφέρει ο Έλληνας αστυνομικός για την εμπλοκή του

Ο ένας εκ των τριών Ελλήνων που φέρεται να συμμετείχε στην φιέστα που θα οργάνωνε η ακροδεξιά ΜΚΟ «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές» στην Κρήτη, με δημόσια δήλωσή του ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη δράση και μόλις το έμαθε παραιτήθηκε από το ΔΣ της οργάνωσης.

Οι «Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές» μετά τις μεγάλες αντιδράσεις εξαφάνισαν την αφίσα τους που καλούσε σε τιμητική φιέστα για τους Γερμανούς ναζί αλεξιπτωτιστές της Κρήτης. Ιδιαίτερη εντύπωση είχε προκαλέσει ότι σαν μέλη αυτής της οργάνωσης εμφανίζονταν και τρεις Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων αστυνομικός στο ΑΤ Ραφήνας. Ο Καζάς Παρασκευάς με επιστολή του δηλώνει ότι ήταν μέλος του ΔΣ της συγκεκριμένης οργάνωσης, ωστόσο αγνοούσε τη συγκεκριμένη «εκδήλωση», και μόλις την πληροφορήθηκε έσπευσε να παραιτηθεί.

Διαβάστε επίσης: Ακυρώθηκε η εκδήλωση μίσους νεοναζί αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη

Η δήλωση του αστυνομικού

«Αρχικώς, ως πρώην καταδρομέας και νυν αλεξιπτωτιστής είμαι μέλος σε λέσχες Ελληνικές και ξένες. Όσον αφορά το εξωτερικό, ήμουν μέχρι πρότινος στο Δ.Σ. των “Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών”, η οποία είναι διεθνής Ένωση στελεχωμένη από μέλη κυρίως των Ειδικών Δυνάμεων διαφόρων Κρατών υπαγόμενη στο ΝΑΤΟ, η οποία δραστηριοποιείται μόνο με το αντικείμενο της και μηδέποτε δραστηριοποιήθη σε θέματα αλλότρια του σκοπού της.

Το πρωί της 13-4-2021 ενημερώθηκα για το όλο θέμα των αναγραφόμενων επί της αφίσας για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Αμέσως καταδίκασα δημοσίως τα αναγραφόμενα και ο,τιδήποτε άλλο προσβάλλει την μνήμη των προγόνων μας οι οποίοι πολέμησαν τους κατακτητές για την ελευθερία της Πατρίδος μας, τα οποία σημειωτέον δεν δημοσιοποιήθηκαν από κανένα ΜΜΕ παρά την επικοινωνία μου μ’αυτά.

Ο σχεδιασμός της αφίσας έγινε εν αγνοία μου στο εξωτερικό, ουδεμία σχέση έχω με αυτήν, αδυνατώ εκ των πραγμάτων να γνωρίζω οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία έτερων μελών στο εξωτερικό και ουδέποτε ως μέλος του Δ.Σ. συμμετείχα ή συμφώνησα για αυτήν. Επικοινώνησα στο εξωτερικό και ζήτησα να αποσυρθεί η εν λόγω αφίσα διότι μας προσέβαλλε ως Έλληνες, γνωστοποίησα την αντίθεσή μου και παραιτήθηκα παραχρήμα από το Δ.Σ. για λόγους ευθιξίας.

Τέλος, όσον αφορά συγκεκριμένες εφημερίδες οι οποίες με συκοφάντησαν, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου. Αξιώνω από τα ΜΜΕ όπως αποκατασταθεί η πραγματική αλήθεια βάσει της παρούσης επιστολής μου».

Υπενθυμίζουμε ότι η ναζιστική φιέστα που σκοπό είχε να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο είχε το εξής πλαίσιο: «Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αδελφούς μας οι οποίοι επιτυχώς έφεραν εις πέρας την πρώτη στρατηγική αεραπόβαση της Ιστορίας, καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 80 χρόνια από τη στιγμή που οι επίλεκτοι του Γ’ Ράιχ πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αξία τους».

Η αφίσα της «εκδήλωσης» εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024