Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουρτς : Όποιος θέλει να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, μπορεί μέχρι τέλος Ιουνίου

Κουρτς : Όποιος θέλει να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, μπορεί μέχρι τέλος Ιουνίου

Επιπλέον δόσεις από το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer θα έχει στη διάθεσή της η Αυστρία, με αποτέλεσμα να δίδεται περαιτέρω ώθηση στους εμβολιασμούς. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, μάλιστα, κάλεσε όποιον θέλει να εμβολιαστεί, να το πράξει, αφού θα έχει αυτή τη δυνατότητα έως το τέλος Ιουνίου

«Οι επιπλέον δόσεις από το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer σημαίνουν μια περαιτέρω ώθηση στους εμβολιασμούς και όποιος θέλει να εμβολιαστεί, θα λάβει τον εμβολιασμό του έως το τέλος Ιουνίου», διαβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, στο πλαίσιο των σημερινών διαβουλεύσεων στην Καγκελαρία στη Βιέννη, ως προς την περαιτέρω αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα.

Τις διαβουλεύσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, κάνει η κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πρασίνων, με εμπειρογνώμονες, καθώς και με τις ηγεσίες των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης και τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, ενώ τα αποτελέσματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα.

Από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία αναμένεται ότι, από το συνολικά ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer, θα φθάσουν στην Αυστρία 100.000 επιπλέον δόσεις μέσα στον Απρίλιο, 300.000 τον Μάιο και 600.000 τον Ιούνιο.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς θεωρεί ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι σταθερή αυτή τη στιγμή, αλλά διαφορετική από περιοχή σε περιοχή, σημειώνοντας πως «βλέπουμε μια μικρή μείωση στον αριθμό των λοιμώξεων και φυσικά αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στον αριθμό των ανθρώπων που πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία σε νοσοκομεία».

Πριν από την έναρξη των διαβουλεύσεων, η αποκαλούμενη «Επιτροπή Φωτεινού Σηματοδότη», που αξιολογεί την εξέλιξη της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα, εκτίμησε ότι υπάρχει κορύφωση του τρέχοντος κύματος και επανέλαβε τη σύστασή της για τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για μείωση των επαφών, καθώς και για συχνά τεστ, χαιρετίζοντας ρητά την παράταση του σκληρού lockdown μέχρι τις 2 Μαΐου, στα κρατίδια της Βιέννης και της Κάτω Αυστρίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024