Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Μάλτα «πληρώνει» τους τουρίστες για να την επισκεφτούν

Η Μάλτα «πληρώνει» τους τουρίστες για να την επισκεφτούν

Η Μάλτα ετοιμάζεται για τη φετινή τουριστική σεζόν και στοχεύει να δελεάσει τους παραθεριστές με έκπτωση έως και 200 ​​ευρώ για τη διαμονή τους για τρεις και πάνω διανυκτερεύσεις.

Η Μάλτα ετοιμάζεται για τη φετινή τουριστική σεζόν και στοχεύει να δελεάσει τους παραθεριστές με έκπτωση έως και 200 ​​ευρώ για τη διαμονή τους για τρεις και πάνω διανυκτερεύσεις.

Έκπτωση ανάλογα με το ξενοδοχείο

Οι επισκέπτες, οι οποίοι έχουν επιλέξει ξενοδοχεία πέντε αστέρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λάβουν 100 ευρώ για το κόστος της διαμονής τους από την Τουριστική Αρχή της Μάλτας, με το ξενοδοχείο να συμπληρώνει το ποσό, που ισοδυναμεί συνολικά με 200 ευρώ έκπτωση.

Όσοι διαμείνουν σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων θα λάβουν συνολικά 150 ευρώ έκπτωση, ενώ εκείνοι που επιλέξουν ξενοδοχεία τριών αστέρων θα έχουν έκπτωση 100 ευρώ. Όσοι μένουν στο νησί Γκόζο, 25 λεπτά από την ακτή της Μάλτας με πλοίο, λαμβάνουν επιπλέον 10% έκπτωση.

«Το πρόγραμμα στοχεύει στο να θέσει τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε πολύ ανταγωνιστική θέση καθώς ξεκινά ξανά ο διεθνής τουρισμός», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Clayton Bartolo.

Η κυβέρνηση του νησιωτικού κράτους θα διαθέσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ανακοινώθηκε χθες, και ελπίζει να προσελκύσει 35.000 επισκέπτες μέσω αυτού.

Πρώτη στους εμβολιασμούς

Σύμφωνα με το Yahoo News, η Μάλτα είναι πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους ρυθμούς εμβολιασμών κατά του κοροναϊού, καθώς το 42% του ενήλικου πληθυσμού της έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Τα κρούσματα κοροναϊού έχουν πέσει κατακόρυφα στη χώρα, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της για τους τουρίστες την 1η Ιουνίου.

Ο υπουργός Τουρισμού της Μάλτας πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν το ένα τρίτο των επισκπετών της κάθε χρόνο.

Η Μάλτα έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» στους Βρετανούς παραθεριστές από τις 31 Μαρτίου – αρκεί να έχουν εμβολιαστεί πλήρως – και περιμένει μια ανάλογη κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024