Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος : Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι Ολλανδοί τουρίστες - Πώς τους υποδέχτηκαν

Ρόδος : Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι Ολλανδοί τουρίστες – Πώς τους υποδέχτηκαν

Οι Ολλανδοί τουρίστες έφυγαν από την πατρίδα τους με χειμωνιάτικο καιρό και έφτασαν στη Ρόδο αντικρίζοντας έναν εξαιρετικά ανοιξιάτικο καιρό, γεγονός που τους προκάλεσε ακόμα περισσότερη χαρά και ικανοποίηση.

Ενθουσιασμένοι με τη Ρόδο δηλώνουν οι 189 Ολλανδοί τουρίστες που έφτασαν τη Δευτέρα στο νησί.

Οι Ολλανδοί τουρίστες έφυγαν από την πατρίδα τους με χειμωνιάτικο καιρό και έφτασαν στη Ρόδο αντικρίζοντας έναν εξαιρετικά ανοιξιάτικο καιρό, γεγονός που τους προκάλεσε ακόμα περισσότερη χαρά και ικανοποίηση.

Όλοι τους θα διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο μέχρι και την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 19 Απριλίου, ενώ όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο τουριστικός πράκτορας Σάββας Καμπούρης που ανέλαβε τη μεταφορά τους, όλα κύλησαν ομαλά και δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα.

Αναφορικά με την άφιξη των Ολλανδών τουριστών ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς, δήλωσε χθες Τρίτη ότι οι επισκέπτες μας συμμετέχουν σε μία πρωτότυπη ταξιδιωτική εμπειρία στο νησί μας καθώς ένας απαράβατος όρος για να έρθουν διακοπές είναι να μην βγαίνουν έξω από το ξενοδοχείο αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πισίνα και τα εστιατόρια και οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτό.

«Είναι μία προσπάθεια που έγινε με την έγκριση της ολλανδικής κυβέρνησης και του εθνικού οργανισμού υγείας της χώρας και αφού έγινε η πρόταση περίπου 25.000 άτομα ζήτησαν να συμμετάσχουν. Εμείς ως δήμος καλωσορίσαμε τους 189 τουρίστες με μία τσάντα που περιείχε φυλλάδια, χάρτες παραδοσιακά γλυκά, όπως το μελεκούνι και προϊόντα της Ρόδου», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.

Μιλώντας για το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε είπε συγκεκριμένα ότι «δεν σας κρύβω ότι είναι ένα είδος τουρισμού ο οποίος εμείς δεν θα θέλαμε να συνεχιστεί στην περιοχή με αυτό τον τρόπο. Μεγάλη μας επιθυμία είναι να μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα καταστήματα για να μπορέσει να δουλέψει ο κόσμος. Είμαστε ένα νησί που εξαρτάται 95% από τον τουρισμό και δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία αλλά το σύνολο των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά αυτό που εμείς θεωρούμε θετικό από αυτή την άφιξη των Ολλανδών είναι ότι σε μία περίοδο που δεν λειτουργεί τίποτα βοηθούν στο να ακουστεί ο προορισμός «Ρόδος» και «Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο αφού αποτελεί μία κίνηση πρωτότυπη με την οποία αμέσως στρέφονται τα μάτια όλων των Ευρωπαίων στην περιοχή. Άρα κερδίζουμε μόνο επικοινωνιακά».

«Βάλτε όλοι πλάτη»

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της σεζόν σε συνδυασμό με την τόνωση της οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλω να επισημάνω ότι για να μπορέσει να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε ασφαλείς. Θέλουμε να προσφέρουμε την ασφάλεια και στους πολίτες μας αλλά και στους πελάτες μας τουρίστες που έρχονται στην περιοχή.

»Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη γιατί ο τουρισμός είναι το 25% του εθνικού ακαθάριστου προϊόντος. Άρα η οικονομία της χώρας στηρίζεται κατά το ¼ στον τουρισμό και δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά και όλους τους. Έλληνες να πάει καλά. Παρακαλώ λοιπόν με αφορμή αυτό που γίνεται στο νησί, αν θέλουμε να ανοίξουμε κανονικά και να επιστρέψουμε στη ζωή μας , να βάλουν όλοι πλάτη και να φροντίσουν να κρατούν τα μέτρα τα οποία πρέπει».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024