
Τζανάκης: Υπάρχει σταθεροποίηση στις νοσηλείες και τα κρούσματα – Προβληματισμός για το Johnson & Johnson
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, την ανησυχία που προκαλεί το ρεκόρ διασωληνωμένων, αλλά και τον προβληματισμό γύρω από το εμβόλιο της Johnson & Johnson, μετά και το «πάγωμα» των σχετικών εμβολιασμών στις ΗΠΑ.
Μιλώντας για το θέμα των self-tests και το γεγονός ότι παρατηρούνται διαφορετικές τιμές σε αυτά που πωλούνται στα φαρμακεία, ο κ. Τζανάκης είπε ότι «η εποχή δεν επιτρέπει κερδοσκοπίες. Δέκα ευρώ τιμή αποτελεί πρόβλημα για να το πάρει κάποιος. Τώρα θα διατεθούν ελεύθερα τέσσερα self-tests σε κάθε πολίτη, οπότε αυτό το θέμα θα λήξει».
«Νομίζω ότι τα τεστ πρέπει να δοθούν στοχευμένα, όπως έγινε με τα σχολεία. Να δώσουμε στους οδηγούς που δουλεύουν στα ΜΜΜ, στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που αναγκαστικά συγχρωτίζονται, σε γραφεία του δημοσίου, όπου χρειάζεται. Στη συνέχεια θα το δίναμε και ελεύθερα στον υπόλοιπο πληθυσμό» συνέχισε στο θέμα των self-tests.
«Το self-test έχει μια μεγάλη αξιοπιστία, περίπου 6-7 ημέρες από τη στιγμή που κάποιος θα αναπτύξει το ιικό φορτίο στο σώμα του. Το self-test έχει αξιοπιστία γύρω στο 60% όταν βγει θετικό. Οι ειδικοί σωστά έβαλαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν ανά τριήμερο, έτσι ώστε να βρίσκονται και αυτοί που στο προηγούμενο ήταν ψευδώς αρνητικοί» εξήγησε ο κ. Τζανάκης.
Ανατροπή στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Προβληματισμός στην Ευρώπη
Μιλώντας για το εμβόλιο της Johnson & Johnson που κάνει πρεμιέρα σήμερα στη χώρα μας, την ώρα που στις ΗΠΑ σταμάτησαν οι εμβολιασμοί μετά από περιστατικά θρομβώσεων, ο κ. Τζανάκης είπε ότι «είναι ακόμα πιο σπάνιο το φαινόμενο από ό,τι στην AstraZeneca, αν αποδειχτεί ότι υπάρχει σύνδεση των θρομβώσεων με αυτό το εμβόλιο. Φαίνεται ότι χτυπάει περισσότερο γυναίκες, σχετικά νέες. Πολλά φάρμακα, κοινά, που παίρνουμε όλοι μας, κάνουν το ίδιο σύνδρομο. Συνεχίζουμε να δίνουμε αυτά τα φάρμακα γιατί σώζουν ζωές, έναντι των σπάνιων περιστατικών που μπορεί να προκύψουν. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τον εμβολιασμό, γιατί η πιθανότητα να νοσήσει από τον κοροναϊό είναι κατά πολύ μεγαλύτερη».
«Υπάρχει ένας ψυχαναγκασμός και αυθυποβολή. Ένα περιστατικό θρόμβωσης θα σε οδηγήσει στο νοσοκομείο. Να μη φοβούνται οι πολίτες με έναν πονοκέφαλο. Τίποτα στην ιατρική δεν είναι ακίνδυνο. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει, αλλά πρέπει με ψυχραιμία να αποφασίζει να κάνει το εμβόλιο» εξήγησε ο ίδιος.
Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Τζανάκης είπε ότι «με εξαίρεση τους δείκτες των μονάδων και των θανάτων, υπάρχει σταθεροποίηση στις νοσηλείες και στα κρούσματα, μια οριζοντίωση. Το κύμα αυτό έχει μεγάλη διάρκεια. Η φάση της επιπέδωσης της καμπύλης θα διαρκέσει κατά πάσα πιθανότητα. Δεν πρέπει να δίνουμε βάση στα κρούσματα, γιατί τώρα με τα self-tests θα βλέπουμε μεγάλους αριθμούς».
- Λέκκας για σεισμό στα Ιωάννινα: «Οι δονήσεις θα συνεχιστούν αλλά δεν ανησυχούμε»
- Η Μέριλ Στριπ δεν εμπνεύστηκε από την Άννα Γουίντουρ για τον ρόλο της Μιράντα Πρίστλεϊ αλλά από 2 άνδρες
- Πάσχα στην πόλη; 3+1 σημεία για να στηθεί η απόλυτη ηλιόλουστη γιορτή!
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
