
Μυτιλήνη : Περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες έφυγαν από τη Λέσβο τις τελευταίες 20 μέρες
Περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες αναχώρησαν από τη Λέσβο τις τελευταίες 20 μέρες, στo πλαίσιo της επιχειρούμενης προσπάθειας αποσυμφόρησης του νησιού
Περισσότεροι από 1.100 πρόσφυγες αναχώρησαν από τη Λέσβο τις τελευταίες 20 μέρες, στo πλαίσιo της επιχειρούμενης προσπάθειας αποσυμφόρησης του νησιού.
Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 23 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 13 Απριλίου, αναχώρησαν από τη Λέσβο πάνω από 1.100 άτομα, στα οποία είχε εγκριθεί το αίτημα ασύλου που είχαν υποβάλει. Στο σύνολό τους, για να τους επιτραπεί η έξοδος από το νησί, ελέχθηκαν ιατρικά για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού.
Η αναχώρηση αυτού του προσφυγικού πληθυσμού έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό αυτών που διαμένουν σε δομές στη Λέσβο. Στην προσωρινή δομή του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, σύμφωνα με στοιχεία της 12ης Απριλίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διαμένουν 5.938 άτομα, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες.
Να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2020, ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο ΚΥΤ της Μόριας ξεπερνούσε τις 20.000 άτομα.
Επίσης, στη δημοτική δομή στον Καρά Τεπέ, του οποίου έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο στο τέλος Απριλίου, ο αριθμός των φιλοξενουμένων έφτασε τους 885.
- Λανουά στους διαιτητές: «Πρόκληση η Ελλάδα για μένα – Αν μείνω κάποιοι θα είστε στην Super League 2»
- Σοκ για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Υπέστη ξανά καρδιακή προσβολή
- Μήνυμα Πλακιά σε Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη» – Τι είπε για την Καρυστιανού
- Πασχαλινά δώρα στα Ειδικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή η δικογραφία για Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή – Τη Μ. Τρίτη οι υπόλοιποι έντεκα
- Συγκλονίζει ο Εμπαπέ: «Με αποκαλούσαν μαϊμού – Ήθελα να φύγω από την εθνική Γαλλίας»
