Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ-Ρωσία : Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Πούτιν και πρόσκληση για τετ α τετ σε τρίτη χώρα

ΗΠΑ-Ρωσία : Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Πούτιν και πρόσκληση για τετ α τετ σε τρίτη χώρα

ΗΠΑ-Ρωσία: Ο πρόεδρος Μπάιντεν πρότεινε τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής «σε τρίτη χώρα», σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής σε τρίτη χώρα πρότεινε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Πούτιν να συμβάλλει στη «μείωση των εντάσεων» και του πρότεινε να συναντηθούν «σε μια τρίτη χώρα» εντός των επόμενων μηνών, ώστε «να οικοδομήσουμε μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντά της απέναντι στις ενέργειες της Ρωσίας, όπως στις κυβερνοεπιθέσεις και την παρέμβαση σε εκλογές.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα που αφορούν στον έλεγχο των εξοπλισμών και την ασφάλεια.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε την ανησυχία του «για την αιφνιδιαστική συγκέντρωση ρωσικών μονάδων στην κατεχόμενη Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία». Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις των δύο μεγάλων δυνάμεων βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολο σημείο τον τελευταίο καιρό, με αφορμή την κρίση στην ανατολική Ουκρανία, με το Κρεμλίνο να αποκαλεί τις ΗΠΑ «αντίπαλο» αντί για εταίρο και τον Μπάιντεν να στέλνει δύο πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024