Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμπέλι – Φόμοψη: Τι μπορεί να προκαλέσει;

Αμπέλι – Φόμοψη: Τι μπορεί να προκαλέσει;

Οι αμπελώνες βρίσκονται ήδη στο στάδιο της έκπτυξης των οφθαλμών.

Στις θερμότερες περιοχές οι βλαστοί των πρέμνων είναι πιο αναπτυγμένοι ενώ στις ψυχρότερες περιοχές τώρα εκπτύσσονται από τους οφθαλμούς. Επιπλέον οι χαμηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας προκάλεσαν μία ανάσχεση στην εξέλιξη της βλάστησης, ενώ σε περιοχές που αποτελούν θύλακες παγετού εκπτυσσόμενους οφθαλμούς.

Υπό τις συνθήκες αυτές πρέπει να λάβει χώρα η καταπολέμηση της φόμοψης, η οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στα πρέμνα και στην παραγωγή. Να σημειωθεί πως όποιος παράγοντας προκαλεί ανάσχεση της βλάστησης δυνητικά ευνοεί μία ενδεχόμενη προσβολή από την ασθένεια.

Ως εκ τούτου οι αμπελουργοί πρέπει να πραγματοποιήσουν τους δύο ψεκασμούς για την προστασία των αμπελώνων σύμφωνα με τις ειδικότερες οδηγίες των συνταγογράφων γεωπόνων.

Υπενθυμίζεται ότι η φόμοψη αντιμετωπίζεται με την εφαρμογή  συνήθως 2 ψεκασμών, οι οποίοι διενεργούνται προληπτικά με κατάλληλα σκευάσματα λαμβανομένων υπόψη και των καιρικών συνθηκών αλλά και με το ιστορικό του κάθε αμπελώνα.

Ο πρώτος ψεκασμός γίνεται στην έκπτυξη των οφθαλμών, ο δεύτερος μετά το σχηματισμό του πρώτου φύλλου (7-8 ημέρες μετά). Πολύ πιο σπάνια και σε ειδικές περιπτώσεις διενεργείται και τρίτος ωιδίου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024