Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η άθληση δικαίωμα κάθε παιδιού όπου και αν βρίσκεται

Η άθληση δικαίωμα κάθε παιδιού όπου και αν βρίσκεται

Στο χωριό Γενέσι θα …γεννηθούν γήπεδα. Τι γίνεται όμως αλλού;

Προσπάθεια ενίσχυσης λοιπόν της άθλησης στα ημιορεινά των Τρικάλων, σηματοδοτεί το μίνι αθλητικό κέντρο που κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων στο Γενέσι. Το έργο «Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής και αθλοπαιδιών στην Τ.Κ. Γενεσίου» συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, δίνοντας διέξοδο και ευκαιρίες στη νεολαία και τους κατοίκους του Γενεσίου και των γύρω χωριών. Το έργο αφορά τον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου για τα χωριά και περιλαμβάνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και ένα γήπεδο μπάσκετ στον χώρο του νυν γηπέδου ποδοσφαίρου.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκσκαφή του υπάρχοντος γηπέδου, συνθετικούς χλοοτάπητες, διαμόρφωση του χώρου, νέα υλικά από το υπόστρωμα μέχρι τις διαγραμμίσεις, και όλον τον σχετικό εξοπλισμό.

Όσοι δήμοι έχουν την οικονομική δυνατότητα ή διαφορετικά την τεχνική επάρκεια ώστε να καταθέσουν μελέτες προς χρηματοδότηση, προβαίνουν σε αντίστοιχες ενέργειες. Παρότι τα Τρίκαλα μπορούν δεν συμβαίνει με άλλους περιφερειακούς, ορεινούς ή ημιορεινούς και νησιώτικους δήμους το ίδιο και οι τοπικές αρχές αναζητούν εναγωνιώς χορηγίες από ιδιώτες ώστε να δημιουργήσουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρoυ, μπάσκετ είτε να αναβαθμίζουν κάποιο από τα υπάρχοντα. Στο Γενέσι Τρικάλλων των περίπου 450 κατοίκων αλλά και τα γειτονικά χωριά έχουν λόγους τα παιδιά να χαμογελούν για τις νέες δυνατότητες άθλησης που θα έχουν. Επειδή όμως και στο πιο απομακρυσμένο χωριό βρίσκεται ένα παιδί που λαχταρά και αυτό να αθληθεί ας γίνει μια προσπάθεια ώστε ούτε η οικονομική δυσπραγία των δήμων ούτε και η μη δυνατότητα κατάθεσης ενός φακέλου για χρηματοδότηση να εμποδίσουν την δημιουργία αθλητικών υποδομών.

Γνωρίζουμε άπαντες την αναγκαιότητα άθλησης των παιδιών. Ας αποκτήσει η χώρα μας-τρόπος μπορεί να βρεθεί- χώρους άθλησης και στο μικρότερο χωριό της χώρας. Και όταν τα παιδιά είναι ευτυχισμένα είναι βέβαιο πως θα ανταποδώσουν μεγαλώνοντας πολλαπλάσια αφού μεγαλώνοντας υγιή και χαρούμενα παιδιά δρομολογείς το μέλλον της χώρας σου υπό άλλες προϋποθέσεις και συνθήκες.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024