Το διάσημο μπλε ποδήλατο που οδηγούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα για να πάει στην δουλειά της πριν από το γάμο της με τον Κάρολο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί για δημοπρασία.

Ένα ποδήλατο που κάποτε ανήκε στην πριγκίπισσα της Ουαλίας θα βγει για δημοπρασία αργότερα αυτό το μήνα.

Το μπλε ποδήλατο Ladies Raleigh Traveller της δεκαετίας του 1970, το οποίο η νεαρή πριγκίπισσα γύριζε συχνά στο Λονδίνο πριν από το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981, αναμένεται να κερδίσει 20.000 λίρες στη δημοπρασία του Burstow & Hewett με έδρα το Sussex.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ποδήλατο είναι ένα κομμάτι βασιλικών αναμνηστικών που συμβολίζει τα νεανικά χρόνια της Νταϊάνα που συχνά πήγαινε στο χώρο εργασίας της με αυτό, το Νηπιαγωγείο Νέας Αγγλίας στο Pimlico, μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον Κάρολο.

Εκείνη την εποχή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το ονόμασαν το «ποδήλατο ντροπής» γιατί προκαλούσε αμηχανία στη βασιλική οικογένεια.

Αυτό οδήγησε το προσωπικό του παλατιού να συμβουλεύσει γρήγορα την Diana να σταματήσει να το οδηγεί, πιστεύοντας ότι ήταν ένας ακατάλληλος τρόπος μεταφοράς για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Η Diana πούλησε κρυφά το ποδήλατο στον πατέρα ενός φίλου της το 1981, έναν αγοραστή που κατέληξε να το κρατά κλειδωμένο στο γκαράζ του για 27 χρόνια πριν το πουλήσει το 2008 για 211 λίρες. Το τρίτροχο ποδήλατο κυκλοφόρησε για τελευταία φορά το 2018, με τιμή 9.200 λίρες.

Σύμφωνα με την Burstow & Hewett, η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφηνε το ποδήλατο αλυσοδεμένο στα κιγκλιδώματα έξω από το διαμέρισμά της στο Λονδίνο, σχολιάζοντας ακόμη και σε συνεντεύξεις σχετικά με την κλοπή ενός τροχού.

Αναφέρουν ότι το ποδήλατο είναι ένα «διάσημο σύμβολο της καταπίεσης της Νταϊάνα.

Κάτι που αγαπούσε πολύ, της το αφαίρεσαν και μαζί ήρθε ο έλεγχος της δημόσιας εμφάνισής για το τι θεωρείται αποδεκτό για μια κυρία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας».

Στην παρτίδα περιλαμβάνεται ένα άρθρο εφημερίδας από το 1981 και μια πλαισιωμένη επιστολή του Gerald Stonehill, ο οποίος αγόρασε αρχικά το ποδήλατο από την Diana. Δηλώνει ότι «η Diana ήλπιζε ότι η πρώτη πώληση θα παρέμενε κρυφή» αφού θεωρήθηκε «ασυμβίβαστη με τη μελλοντική της κατάσταση».

Η δημοπρασία θα μεταδοθεί ζωντανά στις 28 Απριλίου στις 10 π.μ. από τους Burstow & Hewett Auctioneers.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο