Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊλάνδη : Μια τεράστια σαύρα Βαράνος μπήκε σε παντοπωλείο και προκάλεσε...φρίκη

Ταϊλάνδη : Μια τεράστια σαύρα Βαράνος μπήκε σε παντοπωλείο και προκάλεσε…φρίκη

Οι σαύρες παρακολούθησης είναι μεγάλες σαύρες στο γένος Varanus. Είναι εγγενείς στην Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία, αλλά τώρα βρίσκονται επίσης στην Αμερική ως επεμβατικό είδος. Αναγνωρίζονται περίπου 80 είδη

Μια τεράστια ασιατική σαύρα νερού (Βαράνος) μπήκε σε ένα 7-Eleven παντοπωλείο στην Ταϊλάνδη και ανέβηκε σε ένα ράφι, εκπλήσσοντας τους πελάτες.

Οι σαύρες παρακολούθησης είναι μεγάλες σαύρες στο γένος Varanus. Είναι εγγενείς στην Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία, αλλά τώρα βρίσκονται επίσης στην Αμερική ως επεμβατικό είδος. Αναγνωρίζονται περίπου 80 είδη.

Σύμφωνα με το el.wikipedia, οι σαύρες παρακολούθησης έχουν μακρύ λαιμό, ισχυρές ουρές και νύχια και καλά αναπτυγμένα άκρα. Το μήκος των υφιστάμενων ειδών ενηλίκων κυμαίνεται από 20 cm (7,9 in) σε ορισμένα είδη, έως πάνω από 3 m (10 ft) στην περίπτωση του δράκου Komodo, αν και το εξαφανισμένο varanid γνωστό ως Megalania (Varanus priscus) μπορεί να ήταν ικανό μήκους άνω των 7 m (23 ft).

Τα περισσότερα είδη παρακολούθησης είναι χερσαία, αλλά είναι επίσης γνωστά δενδρολογικά και ημιαυτικά όργανα. Ενώ οι περισσότερες σαύρες παρακολούθησης είναι σαρκοφάγα, τρώνε αυγά, μικρότερα ερπετά, ψάρια, πουλιά, έντομα και μικρά θηλαστικά, μερικά τρώνε επίσης φρούτα και βλάστηση, ανάλογα με το πού ζουν.

Βίντεο

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024