Κύκλοι της διοίκησης αναφερόμενοι στην ενημέρωση που έκαναν προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημείωσαν πως «ως θεσμικά όργανα θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις σχετικά με όσα συνέβησαν».

Σε ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για όσα συνέβησαν στη γενική συνέλευση των μετόχων της 2ας Απριλίου, η οποία αναβλήθηκε για τις 22 του μηνός, προχώρησε η διοίκηση της Ελλάκτωρ.

Όπως αναφέρουν πηγές του Δ.Σ. της εισηγμένης, «η αρμόδια εποπτική αρχή έλαβε ενημέρωση για το γεγονός ότι η Greenhill στη γενική συνέλευση αν και δήλωσε ότι κατέχει δικαιώματα ψήφων μετοχών ίσων με το 25% του μετοχικού κεφαλαίου, εντούτοις αποδείχτηκε ότι τελικά το 18% ανήκε στην εταιρία Aiolos Invest, η οποία είναι θυγατρική του fund Farallon. Το fund έχει κρατήσει το 18% έναντι δανείου που χορήγησε», υπενθύμισαν πηγές της διοίκησης της Ελλάκτωρ, για να υποστηρίξουν ότι «έχει δανείσει τη Greenhill για την απόκτηση των μετοχών της Pemanoaro (συμφερόντων Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση) στην Ελλάκτωρ. Επίσης η Farallon είχε δανείσει τους αδελφούς Καλλιτσάντση πριν τρία χρόνια για την απόκτηση των μετοχών της εταιρίας που τους οδήγησε στην ανάληψη τότε της διοίκησης της».

Κύκλοι της διοίκησης αναφερόμενοι στην ενημέρωση που έκαναν προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημείωσαν πως «ως θεσμικά όργανα θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις σχετικά με όσα συνέβησαν».

Πάντως οι ίδιες πηγές υποστήριζαν με αφορμή την επικείμενη γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου, πως «η Farallon που έχει τα δικαιώματα ψήφου για το 18%, έχει, θεωρητικά, κάθε λόγο να στηρίξει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καθώς τότε μόνο θα μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματα που δάνεισε. Κάθε άλλη κίνηση της όπως η εκχώρηση δικαιωμάτων ψήφου στη Greenhill θα είναι σε βάρος των συμφερόντων της». Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μήνυμα των μετόχων της Reggeborgh προς τη Farallon, ώστε να εμφανιστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων της 22ας Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην αναβληθείσα γενική συνέλευση της 2ας Απριλίου η Farallon δεν είχε εξουσιοδοτήσει κανέναν μέτοχο για την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφων της.

Πηγές της διοίκησης της Ελλάκτωρ, επανέλαβαν ότι «οι τρεις πλευρές του 25% έχουν κοινό στόχο αλλά διαφορετική ατζέντα. Η πλευρά Καλλιτσάντση να προστατευτεί από το παρελθόν των χειρισμών της, εκείνη της Greenhill (Μπάκου – Καϋμενάκη) να πάρει χρήματα και η Farallon που θέλει να πάρει πίσω τα κεφάλαια τα οποία δάνεισε». Αναφορικά με τη Reggeborgh, υποστήριξαν οι ίδιοι κύκλοι, «και οι Ολλανδοί θέλουν να κερδίσουν χρήματα αλλά μέσα από την υπεραξία και την ανάπτυξη του ομίλου».

Οι ίδιες πηγές αναφορικά με το αν υπάρχει τρόπος συνεννόησης με την Greenhill, σχολιάζουν πως «οι μόνες συζητήσεις που μπορούν να γίνουν είναι στη διαδικασία της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Άλλες συζητήσεις δεν μπορούν να γίνουν με τη συγκεκριμένη εταιρία, από τη στιγμή που δεν έχει εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας. Προσπαθούν ακόμη και να μπλοκάρουν την ενδιάμεση χρηματοδότηση», αναφέρουν κύκλοι της διοίκησης της Ελλάκτωρ.

Αναφορικά με το αίτημα της Greenhill για σχηματισμό κοινού διοικητικού συμβουλίου στην εισηγμένη, η πλευρά της εταιρίας σημειώνει πως «η απόφαση για τα μέλη του ΔΣ ελήφθη στη γενική συνέλευση των μετόχων πριν δύο μήνες. Αυτό είναι και το μοναδικό όργανο που αποφασίζει».

Η Greenhill

Η απάντηση της Greenhill ήταν άμεση. Με ανακοίνωσή της με τίτλο: Κάποιοι υπονομεύουν την συνεννόηση μετόχων, αναφέρει:

 

Από την διοίκηση της Greenhill Investments Limited, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ αντί να ασχολείται με την διοίκηση του Ομίλου, των θυγατρικών της και κυρίως της ΑΚΤΩΡ η οποία απαξιώνεται καθημερινά, αποφάσισε να λειτουργήσει εναντίον του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας διατυπώνοντας δημοσίως ψευδή περιστατικά που αφορούν την εταιρεία μας.

Είναι προφανές ότι το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενεργεί με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία πολεμικού κλίματος μεταξύ των μετόχων με στόχο την αποτροπή  ενδεχόμενης συνεννόησης  των βασικών μετόχων. Η πρακτική αυτή κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να εκφράζει τις θέσεις της Reggeborgh Inv. η οποία δεν θα επέτρεπε δημόσιες ανακοινώσεις με ψευδές περιεχόμενο.

Η εταιρεία μας ενδιαφέρεται καλόπιστα να εξετάσει σοβαρά την συμμετοχή της στην έκδοση ομολόγου και πράγματι ζήτησε από τη διοργανώτρια τράπεζα διευκρινίσεις νομικού περιεχομένου. Ουδέποτε απείλησε και φυσικά ποτέ δεν επιχείρησε να σταματήσει την έκδοσή του.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εντός της ημέρας να δημοσιοποιήσει το σύνολο της αλληλογραφίας μας με την Τράπεζα καθώς και τους προτεινόμενους όρους του ομολόγου προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε διαφορετική περίπτωση θα το πράξουμε εμείς.

Κατά τα λοιπά, ένα μόνο, «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr