Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός : Η μεγαλύτερη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα από το 2009

Παναθηναϊκός : Η μεγαλύτερη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα από το 2009

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη του επί του Δικεφάλου του Βορρά τα τελευταία 12 χρόνια στο πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League στη Λεωφόρο και έβαλε φωτιά στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οι Πράσινοι, με μια πειστική εμφάνιση κόντρα στο Δικέφαλο του Βορρά, πέτυχαν μια σπουδαία νίκη, η οποία μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ιστορική.

Και τούτο, διότι την τελευταία φορά που το Τριφύλλι είχε κερδίσει με διαφορά τριών γκολ το Δικέφαλο του Βορρά στο πρωτάθλημα ήταν στις 24 Μαΐου 2009. Τότε η ομάδα του Τεν Κάτε είχε επικρατήσει με 4-1 της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

Τα γκολ εκείνης της αναμέτρησης είχαν πετύχει οι Καραγκούνης (36′ πεν.), Γκάμπριελ (40′), Σαλπιγγίδης (59′), Πετρόπουλος (90′) και από την πλευρά των Θεσσαλονικέων ο Αναστασάκος (63’).

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Πάμπλο Γκαρσία, που είναι προπονητής τώρα στον ΠΑΟΚ, δεν είχε αγωνιστεί λόγω τιμωρίας, ενώ ο Αντρέ Βιεϊρίνια είχε ξεκινήσει ως βασικός και αντικαταστάθηκε στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης.

Φυσικά, υπάρχει και το 4-1 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως στο πρωτάθλημα η τελευταία μεγάλη νίκη των Πράσινων χρονολογείται από το 2009.

Από εκεί και πέρα, το γκολ του Αϊτόρ, που ήταν το 3ο για τον Παναθηναϊκό στο χθεσινό ντέρμπι της Λεωφόρου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πρώτη φορά οι Πράσινοι κατάφεραν να σκοράρουν τρεις φορές σε επίσημο εντός έδρας παιχνίδι μετά το 3-2 επί του ΟΦΗ στις 19 Ιουλίου 2020.

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, είχε να χάσει με περισσότερα από τρία γκολ σε αγώνα της Σούπερ Λίγκας από τις 15 Φεβρουαρίου 2015, όταν είχε συντριβεί με 4-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024