Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός : Αντιστράφηκε πλήρως το κλίμα, προς παραμονή ο Μακέντα

Παναθηναϊκός : Αντιστράφηκε πλήρως το κλίμα, προς παραμονή ο Μακέντα

Ο Φεντερίκο Μακέντα, που τον Γενάρη έφτασε μια ανάσα από την πώληση και όλα έδειχναν πως θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και πλέον το κλίμα έχει αντιστραφεί και από τις δύο πλευρές.

Γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ στις 14 Μαρτίου, στην επιστροφή του στην ενδεκάδα έπειτα από δύο μήνες και συνολικά δέκα παιχνίδια. Δύο γκολ απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη μία εβδομάδα αργότερα. Και ακόμα ένα γκολ σήμερα, που άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο με το τελικό 3-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Φεντερίκο Μακέντα είναι… on fire και αποδεικνύει και πάλι πως όταν περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, την επιστρέφει στο… διπλάσιο.

Αυτό άλλωστε έκανε και την προηγούμενη διετία με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο. Ο Έλληνας προπονητής του έδωσε ρόλο ηγέτη στο γήπεδο και ο Ιταλός ήταν ο πιο σταθερός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και φυσικά ο πρώτος του σκόρερ. Χωρίς ποτέ να δημιουργήσει το παραμικρό θέμα μέσα στα αποδυτήρια. Μάλιστα, την πρώτη του σεζόν στους πράσινους είχε αναλάβει και τον ρόλο του… παιδαγωγού στο ρόστερ, το οποίο απαρτιζόταν κατά κύριο λόγο από νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Η φετινή σεζόν με τα πολλά σκαμπανεβάσματα παρέσυρε και τον Μακέντα. Στην απόδοσή του, στην αποτελεσματικότητά του, στην συμπεριφορά του. Υπήρξε περίοδο (Ιανουάριος – Μάρτιος) που ο Ιταλός ήταν τέταρτος επιθετικός στην ιεραρχία. Πίσω από Ιωαννίδη, Καμπετσή, Καρλίτος. Έμεινε εκτός ενδεκάδας για δέκα σερί ματς. Δύο μήνες συνολικά. Έμεινε ακόμα και εκτός αποστολής σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η επιστροφή του, όμως, συνδυάστηκε με… κρότο. Απόλυτος πρωταγωνιστής στις δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ, ανοίγοντας το σκορ και τις δύο φορές. Και φυσικά δύο γκολ στην Τρίπολη, σε ένα ματς που για το τελικό 2-2 ήταν ο… τελευταίος που έφταιγε. Στην προ ημερων συνάντηση του Πιέρ Ντρεοσί με την πλευρά του παίκτη, ο Γάλλος διευθυντής του Παναθηναϊκού τόνισε πως το κλαμπ μπορεί να συζητήσει μονάχα κάποια συμφέρουσα πρόταση το καλοκαίρι. Και… πέταξε το μπαλάκι στην πλευρά του Μακέντα.

Το κλίμα από πλευράς συλλόγου είχε αντιστραφεί, βλέποντας το πόσο πολύτιμος αποδεικνύεται ο Ιταλός. Και το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά του παίκτη. Ο Μακέντα οδηγεί στην Ευρώπη τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος θέλει να παίξει στα ευρωπαϊκά κύπελλα με το τριφύλλι. Τον περασμένο Ιανουάριο ήθελε να πάει στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, αφού είχε χάσει το κίνητρό του και την όρεξή του στην Ελλάδα. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο έμπειρος επιθετικός έχει ως προτεραιότητά του την παραμονή στον Παναθηναϊκό. Και για να ζητήσει να αποχωρήσει θα πρέπει να έρθει κάτι πραγματικά καλό. Μια πρόταση από την χώρα του και την πρώτη κατηγορία αυτής ή από κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα. Διαφορετικά και ιδιαίτερα αν ο Παναθηναϊκός βγει στην Ευρώπη, δεν θα συζητούσε την αποχώρησή του για μια περίπτωση όπως του Ερυθρού Αστέρα, που εμφανίστηκε πέρσι το καλοκαίρι, της Εσπανιόλ που παίζει στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας ή του Κατάρ.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024