Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Παράταση προβολών της παράστασης

«Ο Μικρός Πρίγκιπας»: Παράταση προβολών της παράστασης

Hπαράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (Mon Petit Prince) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνουμε την Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο του μικρού Πρίγκιπα, προβάλλεται ondemand μέχρι 5 Μαΐου, από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε hidefinition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση.

Hπαράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (Mon Petit Prince) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνουμε την Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο του μικρού Πρίγκιπα, προβάλλεται ondemand μέχρι 5 Μαΐου, από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε hidefinition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση.

Λυών, 1906.

Ο Antoine de Saint-Exupéry, μόλις 6 ετών τότε, επιμένει πως η ζωγραφιά του δεν απεικονίζει ένα καπέλο, όπως βλέπουν οι μεγάλοι, αλλά έναν βόα που έχει καταπιεί έναν ελέφαντα. Η ανεκτίμητη οπτική του δεν εκτιμάται. Τα όνειρά του προσγειώνονται απότομα καθώς οι μεγάλοι τον αποτρέπουν να «πετάει στα σύννεφα». Ωστόσο, εκείνος αποφασίζει πως μια μέρα οι αιθέρες θα του ανήκουν στην πράξη και το 1943, πιλότος πια της Πολεμικής Αεροπορίας, ρισκάρει τη ζωή του σε μία πτήση και χάνεται για πάντα στη Μεσόγειο. Χάνεται όμως; Ή μήπως συναντάει για πρώτη φορά τον εαυτό του;

Ο πιο διάσημος Πρίγκιπας των τελευταίων 100 χρόνων επιστρέφει στο μελαγχολικότερο τοπίο, τη Γη, και εκτοξεύει χωρίς δίχτυ ασφαλείας κάθε τι επίγειο.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Εκτιμούμε τους ανθρώπινους πυρήνες, τον μικρόκοσμό μας, όταν οι κοινωνικές μας βεβαιότητες κλονίζονται. Υπάρχει όμως σύμπαν πολυτιμότερο από αυτό που κρύβουμε μέσα μας; Πώς να ομορφύνεις έναν κόσμο αν δεν κοιτάξεις πρώτα τον αντικατοπτρισμό σου; Ο Antoine de Saint-Exupéry στην ιστορία του αειθαλούς Μικρού Πρίγκιπα φιλτράρει μέσα από τον Πιλότο τη δική του αυτοβιογραφική διαδρομή προς τη φθορά και την αυτοπραγμάτωση. Με το πρόσχημα ενός παιδικού παραμυθιού πραγματοποιεί μια πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού, εκεί που ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής. Εκεί που αντηχεί ανάμεσα στις ρωγμές μια μεγάλη αλήθεια: «Όλοι οι μεγάλοι ήταν κάποτε παιδιά. Όμως μόνο λίγοι το θυμούνται».

Δημήτρης Μπογδάνος

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύλληψη & Σκηνοθεσία Δημήτρης Μπογδάνος
Δραματουργικός συνεργάτης Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνικά & Κοστούμια Πάρις Μέξης
Κινησιολογία Έλενα Γεροδήμου
Ηχητικό τοπίο & Live Set George Kelly
Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη ΥβόννηΤζάθα
Βοηθός σκηνογράφου Γιωργίνα Γερμανού
Συντονισμός παραγωγής Μαρία Δημητρίου
Φωτογραφίες Γιάννης Ζάχος

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσαμπουράκης
Βασίλης Μαυρογεωργίου
Λευτέρης Βασιλάκης
Λήδα Καπνά
Θάνος Λέκκας
Ειρήνη Μακρή
ΥβόννηΤζάθα

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024