Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιανεμπόριο : Αντιμετωπίσθηκε «σαν ανάχωμα στην εξάπλωση του κοροναϊού», λένε οι έμποροι

Λιανεμπόριο : Αντιμετωπίσθηκε «σαν ανάχωμα στην εξάπλωση του κοροναϊού», λένε οι έμποροι

Θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, εκτιμά η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για αρκετό διάστημα μετά την επανεκκίνηση της αγοράς

Να ανοίξουν όλες οι πύλες εισόδου στην Ελλάδα, όταν γίνει επανεκκίνηση του τουρισμού, με τη λήψη μέτρων προστασίας που θα έχουν έγκαιρα οργανωθεί, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, με θέμα «Η επόμενη ημέρα της Οικονομίας και τα σημάδια αισιοδοξίας», στην οποία μετείχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Μαρτίνος, μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι «αναπόφευκτα, θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας».

Στη συζήτηση, ο κ. Γεωργιάδης, αφού διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα, μετά την επανεκκίνηση της αγοράς, τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, ανέφερε ότι ειδικά για τον κλάδο της εστίασης «θα εξεταστεί η πρόταση για μείωση στο 25%, από 30% που είναι σήμερα, του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που επιδοτούνται ως πληττόμενες λόγω covid-19» και τόνισε ότι δεν θα ληφθούν υπόψη οι ενημερότητες για να δοθεί το επίδομα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν θα μείνει έξω, για οφειλές στο Δημόσιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), Πέτρος Καλπακίδης, ζήτησε την ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων που λαμβάνονται για τη στήριξη των επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι το λιανεμπόριο αντιμετωπίσθηκε «σαν ανάχωμα στην εξάπλωση του κοροναϊού», ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης, «διαθέτοντας γρήγορα αντανακλαστικά και σεβόμενη την άποψη των ειδικών επιστημόνων».

Στη διαδικτυακή εκδήλωση, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής και άλλων παραγωγικών φορέων και επαγγελματικών κλάδων, σε μία συζήτηση που έγινε την πρώτη ημέρα ανοίγματος του λιανεμπορίου, αφήνοντας εκτός Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024