Σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι για τα πρωινά της άνοιξης
Δροσερή και νόστιμη, μπορτείτε να συσκευάσετε μερικές μερίδες και για δώρα σε φίλους
Σύντομα, τα μανταρίνια βγαίνουν εκτός εποχής. Η άνοιξη είναι εδώ για τα καλά και αρχίζουν και οι πρώτες μπαλκονάδες, με καφέ και πρωινό.
Βρήκαμε, λοιπόν, μία πολύ εύκολη συνταγή για να γλυκάνετε τον ουρανίσκο σας και να αξιοποιήσετε τα μανταρίνια σας.
Υλικά
1 κιλό μανταρίνια
Χυμός ενός λεμονιού
600 γρ. ζάχαρη
νερό για την κατσαρόλα
Εκτέλεση
Αρχικά, πλένεις τα μανταρίνια σου. Στη συνέχεια, τα καθαρίζεις, τα κόβεις προσεκτικά στη μέση και αφαιρείς τα κουκούτσια.
Βάζεις τα μανταρίνια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνεις εκεί για όλο το βράδυ.
Την επομένη, σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό βράζεις τα μανταρίνια σου για 20 λεπτά.
Μεταφέρεις τα βρασμένα μανταρίνια σε ένα μπλέντερ ή κουζινομηχανή και τα λιώνεις.
Βράζεις το μείγμα σου σε μία κατσαρόλα για περίπου 25 λεπτά, προσθέτοντας τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Δένεις το μείγμα σου και μεταφέρεις τη μαρμελάδα σε αεροστεγή βαζάκια.
- Απολύθηκε από τους Λέικερς ο Ντάρβιν Χαμ
- Έξοδος: Αναχωρούν οι τελευταίοι εκδρομείς για το Πάσχα – Γεμάτα πλοία, ΚΤΕΛ και αεροπλάνα
- Πώς η κλιματική αλλαγή «κλέβει» την ανάσα;
- 6 εύκολα χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε μόνες σας αυτό το Πάσχα
- Παντρεύεται ο Γιάννης Παπαμιχαήλ – Η αναγγελία του γάμου του
- Ο Αντετοκούνμπο, η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το Προολυμπιακό…