«Κλείσαμε πρώτοι τον Οκτώβριο, στην Κοζάνη και δεν δουλέψαμε ούτε Χριστούγεννα» τόνισε ο Αθανάσιος Δραγατσίκας

Για την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Αθανάσιος Δραγατσίκας, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, για εμάς δείχνει μία έλλειψη σεβασμού στην τάξη των λιανεμπόρων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γιατί λαμβάνεται μία απόφαση του στυλ άνοιξε – κλείσε».

Και συμπλήρωσε: «Την Τετάρτη ανακοινώθηκε κάτι άλλο και δημιουργήθηκε κλίμα αισιοδοξίας στους συναδέλφους αν και βλέπαμε την κατάσταση εδώ, το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όλοι μας έχουμε κάποιο φίλο ή γνωστό που νοσηλεύεται ή έχει ήπια συμπτώματα. Το νοσοκομείο είναι σε ένα πολεμικό σκηνικό, είναι γεμάτο».

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν και τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί έναν χρόνο

Αναφέρθηκε, ωστόσο, και στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι έμποροι στην Κοζάνη, τονίζοντας ότι είναι μια περιοχή που έκλεισε πρώτη τον Οκτώβριο και δεν άνοιξε ούτε τα Χριστούγεννα. «Από τη στιγμή που λαμβάνεται μία τέτοια απόφαση, με την ίδια ευκολία θα πρέπει να υπάρχουν κάποια μέτρα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων» επεσήμανε.

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν και τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί έναν χρόνο. Το ΕΦΚΑ, το ΦΠΑ μας τα πληρώναμε κανονικά, δεν είχαμε κάποιες ελαφρύνσεις. Τα περσινά εμπορεύματα τα στοκάραμε. Δεν δουλέψαμε τα Χριστούγεννα, δεν δουλέψαμε το Πάσχα, χάσαμε το καλύτερο μέρος του χρόνου. Τώρα θα χάσουμε και το Πάσχα που είναι η δεύτερη καλύτερη εποχή. Με τα εμπορεύματα τι θα γίνει;», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγατσίκας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr