Εδώ και πάνω από έναν χρόνο τώρα, η σχεδιάστρια μόδας, Ντόνα Κάραν εργάζεται εντατικά προσφέροντας δωρεάν διαδικτυακά προγράμματα θεραπείας μέσω της τέχνης στους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή κατά της Covid-19.

Εν τω μεταξύ, το φιλανθρωπικό ίδρυμά της, Urban Zen, παρέμενε κλειστό.

Αλλά από τις αρχές Μαρτίου, ξαφνικά πλημμύρισε ζωή, καθώς ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την έκθεση «Truth About Me» που επιμελήθηκε η Mashonda Tifrere, τραγουδίστρια της R&B, η οποία συμμετείχε στο ριάλιτι σόου «Love & Hip Hop: New York».

Ο χώρος Urban Zen ήταν κάποτε το καλλιτεχνικό στούντιο του συζύγου της Karan. Τώρα ο πολιτιστικός χώρος τιμά την κληρονομιά του και παρουσιάζει μια έκθεση με θέμα την προσωπική ταυτότητα.

Η έκθεση τιμά αναδυόμενους καλλιτέχνες που ερευνούν θέματα ατομικότητας και ανθρώπινης φύσης, την περιέργεια, το μυστήριο, το τραύμα και την ταπεινότητα της ανθρωπότητας,

Η έκθεση εντάσσεται στον Μήνα Ιστορίας των Γυναικών και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου με επισκέψεις κατόπιν ραντεβού. Μαζί με τη Dona Karan η Tifrere επέλεξε 19 γυναίκες ή μη δυαδικούς καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τα έργα τους.

Εξηγώντας πώς εμπνεύστηκε την έκθεση «Truth About Me» η επιμελήτριά της τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ μιλώντας στο περιοδικό gotham:

«Είμαστε όλοι προϊόντα ενός προγράμματος που μας προβάλλεται κατά τη γέννηση και κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και εάν τα έμφυτο πιστεύω μας διαμορφώνονται από τη φύση, την καλλιέργεια ή κάπου ενδιάμεσα, είναι αναπόφευκτο ότι όλοι θα χάσουμε ένα μέρος της αλήθειας στην πορεία».

Η σχεδιάστρια μόδας και φιλάνθρωπος δήλωσε ότι οι προθέσεις της ταυτίζονται με εκείνες της Mashonda Tifrere πέρα από τις τέχνες, στην έμπνευση για αλλαγή και γενικότερα σε ό,τι εκφράζει το Urban Zen – Δημιουργικότητα, Συνεργασία, Επικοινωνία και θετική Αλλαγή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο