Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι influencers νέας γενιάς δεν είναι καθόλου νέοι

Οι influencers νέας γενιάς δεν είναι καθόλου νέοι

Φορώντας ρούχα που θα περίμενε κανείς να δει στα εγγόνια τους, οι ασυνήθιστοι ηλικιωμένοι κέρδισαν τις καρδιές του πλανήτη – και είδαν τους followers τους να μετρούνται σε εκατοντάδες χιλιάδες

Ναι, πάντα θα είναι εντυπωσιακή μια φωτογραφία ενός πανέμορφου άνδρα ή μιας πανέμορφης γυναίκας, που φορά πανέμορφα ρούχα, μπροστά από ένα πανέμορφο τοπίο και… τέλος πάντων, όλα της είναι πανέμορφα. Ταυτόχρονα, όμως, έχει πάψει προ πολλού να μας προκαλεί αίσθηση: Οι instagramικές φωτογραφίες, προσεγμένες και πανομοιότυπες, σπανίως μας ξαφνιάζουν, ακόμη σπανιότερα δε χαράσσονται στη μνήμη μας.

Και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που η νέα γενιά των influencers… δεν είναι καθόλου νέα.

View this post on Instagram

A post shared by EGONlab. (@egon_lab)


Παππούδες και γιαγιάδες φορούν ρούχα που θα περίμενε κανείς να δει στα εγγόνια τους και ποζάρουν με ύφος και στυλ, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες likes.

Δυο από τους πιο πρόσφατους, είναι η Μαρί-Λουίζ και ο Ρενέ Γκλεμαρέκ, 86 και 87 ετών αντιστοίχως, που έγιναν viral όταν εμφανίστηκαν στην τελευταία εβδομάδα μόδας που παρουσιάστηκε κανονικά στο Παρίσι, φορώντας unisex ρούχα που αντλούσαν την έμπνευσή τους από την πανκ. Τα ρούχα τους, μάλιστα, ήταν δημιουργίες του εγγονού τους, Φλορεντίν Γκλεμαρέκ, που διαθέτει τη δική του εταιρεία ένδυσης, την EGONlab, και ο οποίος συχνά τους χρησιμοποιεί ως… μοντέλα.

View this post on Instagram

A post shared by EGONlab. (@egon_lab)


«Ο Ρενέ, ο παππούς μου, πάντα ονειρευόταν τους προβολείς», εξηγεί ο Φλορεντίν στο CNN. «Συνήθως έρχονται στο ατελιέ στη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας και ένα απόγευμα θέλησαν να δοκιμάσουν τα πάντα». Έτσι κι έγινε και «έτσι έγιναν εντέλει οι μούσες μου».

Ωστόσο, δεν πρόκειται για συμβατικά ρούχα: Στοιχεία bondage, καρφιά, πολύ δέρμα, ακόμη και ανδρικές φούστες πρωταγωνιστούν στη συλλογή. Δεν δίστασαν καθόλου να τα δοκιμάσουν;

«Καθόλου», τονίζει ο εγγονός Γκλεμαρέκ. «Είναι οι μεγαλύτεροι φαν μας και αποδέχονται το σύγχρονο πανκ όραμά μας. Πάντα είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν με νέα λουκ και νέες προσωπικότητες».

Ο ίδιος περιγράφει τις αντιδράσεις του κοινού στην εμφάνισή τους στην εβδομάδα μόδας ως «υστερία».

Η όλο και μεγαλύτερη ορατότητα των ηλικιωμένων στο χώρο της μόδας, όπως για παράδειγμα με την περίπτωση της Γκρες Γκανέμ, που έχει 550.000 followers στο Instagram, ή του μοντέλου Αξέλ Ντουέ, δείχνουν ότι η μόδα πλέον δεν ανήκει μόνο στους νέους.


«Το νέο κύμα φεμινισμού αμφισβήτησε τις ιδέες περί νεότητας και ομορφιάς», εξηγεί η καθηγήτρια Άντζελα Μακρόμπι. Ο Ορλάντο Χομπέτσι, που εργάζεται ως μοντέλο, δήλωσε στον Guardian: «Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια παρατήρησα ότι είχαν αυξηθεί σημαντικά τα ηλικιωμένα μοντέλα. Ξαφνικά υπήρχε ενδιαφέρον για τις ιστορίες των μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων».

Ο Χομπέτσι υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής συνεπάγεται ότι «οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν ανθρώπους που τους μοιάζουν… Η ηλικία δεν μας ξενερώνει πια όσο κάποτε. Στη διάρκεια των τελευταίων τριάντα ετών, έχουμε δει τους cool νέους να γερνούν… και μπορείς πλέον να είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία και να παραμένεις cool και σύγχρονος».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024