Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ριφιφί στο Ψυχικό : Αμύθητης αξίας τα τα χρυσαφικά που έκαναν «φτερά»

Ριφιφί στο Ψυχικό : Αμύθητης αξίας τα τα χρυσαφικά που έκαναν «φτερά»

Στο βαρύ κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του Βασίλη Γκουρούση, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, καταγράφονται λεπτομερέστατα όλα τα τιμαλφή αλλά και τα μετρητά που έκαναν…φτερά από τις τέσσερις θυρίδες στο ριφιφί.

Αμύθητης αξίας είναι τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τις θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό, ένα έγκλημα για το οποίο κατηγορείται και έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος ο Βασίλης Γκουρούσης.

Πανάκριβα ρολόγια Rolex και Cartier, χρυσά δακτυλίδια, αλυσίδες 24 καρατίων, συλλεκτικά κοσμήματα, μονόπετρα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από γνωστούς Οίκους και βέρες από μπαγγέτες brilliant, είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που κατέθεσαν ότι εκλάπησαν οι τέσσερις παθούσες.

Στο βαρύ κατηγορητήριο το οποίο συντάχθηκε σε βάρος του συζύγου της Τέτας Καμπουρέλη καταγράφονται λεπτομερέστατα όλα τα τιμαλφή αλλά και τα μετρητά που έκαναν…φτερά από τις τέσσερις θυρίδες.

Η συνολική αξία (μετρητών και τιμαλφών) των αντικειμένων που εκλάπησαν υπολογίζεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι τα “θύματα” προσκόμισαν στις Αρχές φωτογραφίες αλλά και αποδείξεις από τις αγορές τους.

Φωτογραφίες από τον «θησαυρό»

Σύμφωνα με φωτογραφίες-ντοκουμέντα αλλά και τις καταθέσεις που αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr από την πρώτη παθούσα, επιχειρηματία, φέρεται ότι εκλάπησαν 42.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και 46 τιμαλφή τα οποία κοστολογούνται αντί 3.000.000 ευρώ. Ανάμεσά τους ένα γυναικείο ρολόι του γνωστού οίκου Bvlgari, ένα ρολόι Cartier baignore με brilliant, δυο πεταλούδες vancleef και πολλά ακόμη.

Βάσει όσων δήλωσε η δεύτερη παθούσα Α.Μ., εκλάπησαν 1.000.000 ευρώ μετρητά, λίρες Αγγλίας αξίας 5.000 ευρώ και 69 κοσμήματα και τιμαλφή των οποίων η αξία δεν μπορεί να προσδιορισθεί. Μεταξύ εκείνων που ξεχωρίζουν είναι ένα χρυσό δαχτυλίδι οβάλ με μύτες και δεύτερο εσωτερικό με 20 παρόμοιου μεγέθους διαμάντια και ένα μεγαλύτερο κεντρικό διαμάντι, ένα χρυσό ρολόι τσέπης (αντίκα) σε χρυσή σκαλιστή θήκη, μια χρυσή λεπτή αλυσίδα λαιμού με ρουμπίνια και διαμάντια σε τέσσερα στρογγυλά, δυο βέρες γάμου και πολλά ακόμη.

Σε ότι αφορά το τρίτο θύμα Α.Α. από την θυρίδα της “εξαφανίστηκαν” 138.000 ευρώ, 18.000 δολάρια ΗΠΑ, 14.700 λίρες Αγγλίας, 16.500 Ελβετικά Φράγκα, 87 χρυσές λίρες, τρια χρυσά νομίσματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς και 200 ακόμη πανάκριβα τιμαλφή συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ.

Τέλος, από την Χ.Τ. δηλώδηκε ότι κλάπησαν 75 χρυσές λίρες Αγγλίας, έξι ρολόγια Rolex, PATEK PHILLIPE, τρία ρολόγια Bvlgari, κοσμήματα από τις βαπτίσεις των παιδιών της και πολλά ακόμη συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024