Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η drag queen Sasha Velor

Η drag queen Sasha Velor «τραγουδάει» όπερα σε ένα clip σπάνιας αισθητικής

Σε ένα project που ήδη έχει αρχίσει να συζητείται έντονα, κάτω από την ομπρέλα της Opera Philadelphia, η Velor δίνει ρέστα

Η drag queen Sasha Velor, που διαπρέπει στην Αμερική με την καλλιτεχνική της δράση, επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη για το κοινό της. Συμμετέχει σε μια παραγωγή του οργανισμού Opera Philadelphia γεμάτη «μελαγχολία και διαλογισμό».

Τρεις ηθοποιοί, σε ρόλους γιαγιάς, μητέρας-κόρης και κόρης-εγγονής, περιστοιχίζονται από την αιθέρια, διαστημική σχεδόν φιγούρα της Velour, που φορά εντυπωσιακά κοσμήματα και ένα πανέμορφο, κίτρινο φόρεμα.

H συνθέτρια Angélica Negrón δημιούργησε τo μαγνητοσκοπημένo μίνι μουσικό μελόδραμα»The Island We Made» σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Matthew Placek και φαντάστηκε την σταρ drag queen σε ρόλο-κλειδί.

«Η ιδέα του συγχρονισμού των χειλιών – ενός ατόμου που ενσαρκώνει τη φωνή κάποιου άλλου – ήταν κάτι απαραίτητο για την ιστορία που προσπαθούμε να πούμε», δήλωσε η Νεγκρόν σε μια πρόσφατη συνέντευξη. Η Velor, φυσικά, δεν τραγουδά, όμως ξέρει καλύτερα από τον καθένα να ανοιγοκλείνει τα χείλια της συγχρονίζοντάς τα με οτιδήποτε ακούει.

Ο τρόπος με τον οποίο το κάνει εν προκειμένω έχει μια ποιότητα ποιητική και δραματική.

Η Sarah Williams είναι διευθύντρια νέων έργων της Opera Philadelphia- οι New York Times δημοσίευσαν μια συζήτηση της κυρίας Williams με ττην φιλόδοξη σκηνοθέτιδα και, φυσικά, την Velor.

Η Negron ομολογεί ότι εξ αρχής φαντάστηκε την φωνή της σοπράνο  Eliza Bagg, μαζί με τα χείλη της Sasha. Η Sasha Velor, με την σειρά της, εξηγεί ότι στην περίπτωση του εν λόγω project το να ανοιγοκλείνει τα χείλη της σε συγχρονισμό με ένα τραγούδι λειτουργεί βαθιά και συμβολικά, πάει παραπέρα από ό, τι  σε ένα κοινό, drag show.

«Λειτουργεί ως μεταφορά για τον τρόπο που μερικές φορές δημιουργούμε χώρο στον εαυτό μας για τις φωνές και τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων – για να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε κάποιον και να τον αντικατοπτρίσουμε με τον δικό μας τρόπο», λέει η Sasha.

Αναμένουμε, λοιπόν, το δεκάλεπτο project για να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024