Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός : Ξεκίνησε η «κάθοδος» των Γερμανών στην Κρήτη - Τι αναφέρει ο ξένος Τύπος

Τουρισμός : Ξεκίνησε η «κάθοδος» των Γερμανών στην Κρήτη – Τι αναφέρει ο ξένος Τύπος

Το βλέμμα στη νέα τουριστική σεζόν...

Θέμα στον γερμανικό Τύπο έγινε η άφιξη των πρώτων τουριστών από τη Γερμανία στην Κρήτη το περασμένο Σαββατοκύριακο, δίνοντας έτσι ένα θετικό στίγμα για τον φετινό τουρισμό.

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να σώσει την τουριστική σεζόν παρά τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων κοροναϊού» γράφει το Focus Online σε δημοσίευμα για το φετινό καλοκαίρι αλλά και την άφιξη Γερμανών τουριστών.

Η τουριστική σεζόν θα άρχιζε μέσα Μαΐου λόγω πανδημίας αλλά ο υπ. Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είναι υπέρ της δοκιμής πιλοτικών προγραμμάτων ακόμη και πριν την προγραμματισμένη έναρξη της σεζόν, παρατηρεί το Focus.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, «το Σαββατοκύριακο έφτασαν στην Κρήτη οι πρώτες πτήσεις με Γερμανούς τουρίστες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές οι τουρίστες δεν διαμένουν σε ξενοδοχεία αλλά σε ιδιωτικά καταλύματα και πανσιόν, διότι τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης κρατήσεων».

Το ολλανδικό πείραμα στη Ρόδο

Στις 12 Απριλίου περίπου 200 Ολλανδοί αναμένονται στη Ρόδο δοκιμαστικά για να περάσουν μια εβδομάδα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα. Αναφέρεται ότι 25.000 άτομα έχουν υποβάλει σχετική αίτηση.

«Οι τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα πρέπει να εμφανίσουν αρνητικό τεστ κορoναϊού που να μην υπερβαίνει τις 72 ώρες κατά την είσοδο στη χώρα, ενώ συχνά υποβάλλονται σε γρήγορο τεστ κοροναϊού κατά την άφιξή τους. Στη συνέχεια πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Γερμανικό υπ. Εξωτερικών. Ωστόσο στην πράξη η τήρηση της καραντίνας δεν ελέγχεται σχεδόν καθόλου στην Ελλάδα. Το επιχείρημα: τα άτομα που εισήλθαν στη χώρα ελέγχθηκαν ούτως ή άλλως δύο φορές», σημειώνει το γερμανικό Focus.

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024