Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «πείραμα» της Ολλανδίας: «Δοκιμαστικές» οκταήμερες διακοπές στη Ρόδο με ελάχιστα χρήματα

Το «πείραμα» της Ολλανδίας: «Δοκιμαστικές» οκταήμερες διακοπές στη Ρόδο με ελάχιστα χρήματα

Οι Ολλανδοί αναζητούν περίπου 200 άτομα για διακοπές στη Ρόδο.

Το τελευταίο διάστημα η Ολλανδία έχει μπει στη διαδικασία διάφορων «πειραμάτων» με δραστηριότητες που έχουμε ξεχάσει λόγω κορoναϊού, όπως διοργάνωση πάρτι και μουσικού φεστιβάλ. Οι «δοκιμαστικές» διακοπές είναι το επόμενο βήμα.

Μια ταξιδιωτική εταιρεία στην Ολλανδία, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας, ετοιμάζεται να μεταφέρει στη Ρόδο περίπου 200 ανθρώπους για «δοκιμαστικές» διακοπές.

Αυτοί που θα επιλεγούν θα πληρώσουν 399 ευρώ για οχταήμερες διακοπές all-inclusive σε θέρετρο στη Ρόδο.

Υπάρχουν, όμως, κάποιοι όροι. Δεν θα επιτρέπεται να βγουν από το θέρετρο και όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι έχουν κάνει ήδη αίτηση, σύμφωνα με το BBC, για το πείραμα που έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν είναι εφικτός ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ήδη γίνονται σχέδια και για δεύτερο πείραμα με διακοπές, στο οποίο οι ταξιδιώτες θα έχουν λίγο μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ενώ αντίστοιχα σχέδια γίνονται για «δοκιμαστικές» αποδράσεις με αυτοκίνητο, κρουαζιερόπλοιο και τρένο.

Πώς θα γίνει το πείραμα

Το σχέδιο της ταξιδιωτικής εταιρείας Sunweb, σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση, προβλέπει ότι στη Ρόδο θα ταξιδέψουν 187 άτομα ηλικίας 18-70 ετών. Η επιλογή τους θα γίνει με βάση κριτήρια τα οποία έχει θέσει η κυβέρνηση.

Οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν τα έξοδα για τις διακοπές τους, ενώ οι δαπάνες για τα τεστ κοροναϊού θα βαρύνουν την εταιρεία. Οι ταξιδιώτες θα κάνουν τεστ τόσο πριν όσο και μετά το ταξίδι, ενώ επιστρέφοντας θα μπουν σε καραντίνα 10 ημερών. Αν κάποιος μολυνθεί από κοροναϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Ελλάδα και τα έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη αποκλειστική χρήση του ξενοδοχείου στο οποίο θα καταλύσουν, καθώς πέρα από τους ίδιους εκεί θα βρίσκεται μόνο το προσωπικό, ενώ δεν θα μπορούν να βγουν από αυτό. Θα έχουν στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, αλλά δεν θα επιτρέπεται να βγουν στην παραλία.

Το ταξίδι μπορεί να ματαιωθεί σε περίπτωση που η κατάσταση με τον κοροναϊό επιδεινωθεί, είτε στην Ολλανδία, είτε στη Ρόδο.

Οι Ολλανδοί θέλουν να πάνε διακοπές παρά τον κοροναϊό

Η ολλανδική κυβέρνηση συστήνει προς το παρόν να αποφευχθούν όλα τα ταξίδια προς το εξωτερικό, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Αν και πολλοί Ολλανδοί θα ήθελαν να αφήσουν τη ζωή σε lockdown για μια εβδομάδα στην ηλιόλουστη Ελλάδα, υπάρχουν ερωτήματα αν είναι υπεύθυνο ή όχι να επιτρέπονται οι αποδράσεις σε μια περίοδο που ο δείκτης μεταδοτικότητας και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί στην Ολλανδία.

Η χώρα έχει καταγράψει τουλάχιστον 16.536 θανάτους και 1.246.366 κρούσματα κοροναϊού.

Ωστόσο, υπάρχει πίεση να επιτραπούν οι διακοπές το καλοκαίρι. Έτσι, πειράματα σαν και αυτό θα δείξουν αν υπάρχει ένας ασφαλής τρόπο για ένα διάλειμμα από την πανδημία στο εξωτερικό.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024