Λαϊκές αγορές : Απειλούν με κινητοποιήσεις οι παραγωγοί – Τι ζητούν
Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη ζητάει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών εν' όψη της κατάθεσης προς ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.
Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη ζητάει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών εν όψει της κατάθεσης προς ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.
Σε χθεσινή συνεδρίαση της ομοσπονδίας και των σωματείων της από όλη τη χώρα, αποφασίστηκε να ζητηθεί αυτή η συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να πληροφορηθεί ο κλάδος ποιες από τις προτάσεις του έχουν γίνει δεκτές καθώς θεωρεί ότι οι διατάξεις του σχεδίου νόμου «απειλούν την συνέχεια του θεσμού των λαϊκών αγορών».
Επαναλαμβανόμενες απεργίες
«Αν δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα από την μεθεπόμενη εβδομάδα Τετάρτη 7/04/2021 θα προβούμε σε επαναλαμβανόμενες 24ώρες πανελλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.
Η ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοιος θεσμός σε όλο τον κόσμο, 92 χρόνια τώρα, με τέτοιο εύρος προϊόντων και τέτοια αποδοχή και αγκάλιασμα των καταναλωτών. Δηλαδή, οι λαϊκές αγορές να ανήκουν στις περιφέρειες όλης της χώρας με την σύσταση νομικών προσώπων με όλες τις αρμοδιότητες λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών και συστήνονται διοικητικά συμβούλια με την εκπροσώπηση παραγωγών – επαγγελματιών – βιομηχανικών ειδών – καταναλωτών».
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442