Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμπρηστική επίθεση στην Καλαμαριά : Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων - «Θα καιγόμασταν ζωντανοί»

Εμπρηστική επίθεση στην Καλαμαριά : Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων – «Θα καιγόμασταν ζωντανοί»

Κάτοικος περιγράφει συγκλονισμένη την κόλαση που έζησε. Σύμφωνα με την ίδια αρχικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια ένιωσαν έναν ήχο σαν της βροχής.

Συγκλονισμένοι είναι οι ένοικοι της πολυκατοικίας που τα ξημερώματα σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση στα οχήματα που ήταν εντός της πυλωτής

Απο θαύμα γλίτωσαν οι ένοικοι στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας στην οδό Καλλιπόλεως στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης, από την φωτιά που ξέσπασε σε οχήματα και δίκυκλα στην πυλωτή, με όλα τα στοιχεία τα δείχνουν για εμπρηστική επίθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία ένοικου περίπου στις 3 το πρωί τους χτύπησαν οι γείτονες το κουδούνι, τρομοκρατημένοι από τους πυκνούς καπνούς που είχαν τυλίξει το κτήριο. Η κ. Αλεξία περιγράφει τις μαρτυρικές στιγμές μέχρι να κατέβουν στο δρόμο, μέσα στους τοξικούς καπνούς και τις φλόγες μαζί με τους υπόλοιπους ενοίκους.

Όπως αναφέρει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν πρόλαβαν να κατέβουν, αλλά ευτυχώς δεν συνέβησαν τα χειρότερα. «Θα καιγόμασταν ζωντανοί» δηλώνει τρομοκρατημένη.

Κάτοικος περιγράφει συγκλονισμένη την κόλαση που έζησε. Σύμφωνα με την ίδια αρχικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια ένιωσαν έναν ήχο σαν της βροχής.

Όταν άνοιξε το παράθυρο να δει τι έχει συμβεί την τύλιξε ένας μαύρος καπνός που κόντεψε να την πνίξει. Κατέβηκε ανάστατη, βλέποντας την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Στην οίκοδομη διαμένει άνδρας που εργάζεται στην Ελληνική Αστυνομία και το αυτοκίνητο του και η μηχανή του ήταν από αυτά που βρέθηκαν στο στόχαστρο των εμπρηστών.

Η πρώτη εστίας της φωτιάς εκδηλώθηκε στα τέσσερα οχήματα από την αριστερή πλευρά της πυλωτής και η δεύτερη από τη δεξιά όπου υπήρχαν σταθμευμένα δίκυκλα.

Οι κάτοικοι για να βγουν από την είσοδο στο πεζοδρόμιο περνούσαν μέσα απο μια πύρινη κόλαση.

Από τις φλόγες που έσωζαν την εξαωροφη οικοδομή, κάηκαν μέχρι και τα ρούχα που κάποιοι είχαν απλώσει. Ήταν τόση η ένταση της πυρκαγιάς που έλιωσαν μέχρι και πόρτες και φωτιστικά στους διαδρόμους της οικοδομής.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/empristiki-epithesi-stin-kalamaria-sigklonistikes-martiries-enikon-vid

Από τις φλόγες ολοσχερώς καταστράφηκε το δικτύου φυσικού αερίου. Εργαζόμενοι της εταιρείας αερίου που έσπευσαν στο σημείο αναφέρουν στη Voria.gr ότι πρώτη φορά συναντούν μια τόσο μεγάλη καταστροφή. Στο σημείο έχουν σπεύσει και εκτιμητές από τις ασφαλιστικές εταιρείες όπου ήταν ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024