Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δερμιτζάκης: Εάν συνεχίσουμε έτσι, τα κρούσματα θα αυξάνονται μέχρι τον Μάιο

Δερμιτζάκης: Εάν συνεχίσουμε έτσι, τα κρούσματα θα αυξάνονται μέχρι τον Μάιο

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης εξηγεί γιατί αυτή τη στιγμή τα πράγματα βρίσκονται σε αδιέξοδο και γιατί τα lockdown δεν αποδίδουν.

«Εάν συνεχίσουμε έτσι τα κρούσματα θα αυξάνονται» αναφέρει ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σε ανάρτησή του στο facebook εξηγώντας ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα βρίσκονται σε αδιέξοδο, ότι τα lockdown δεν είναι πολύ αποτελεσματικά και ότι η άποψη πως την επόμενη εβδομάδα θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα είναι ευχολόγιο χωρίς απολύτως καμία τεκμηρίωση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μανώλη Δερμιτζάκη:

Αδιέξοδο

Οπως βλέπουμε τα κρουσματα συνεχώς αυξανόνται με ενα σχετικά σταθερό ρυθμό. Επομένως ειναι ξεκαθαρο οτι τα μέτρα σε συνδυασμό με την συμμετοχή των πολιτών δεν εχουν το αποτέλεσμα που θελουμε και το R ειναι σταθερά και αρκετα πανω απο το 1.

Τα lockdown δουλεύουν πολυ καλα και ειναι η σωστη λύση οσο η συμμετοχή του κόσμου ειναι δυνατή. Τωρα που δεν ειναι, η λύση αυτη δεν ειναι τόσο αποτελεσματική.

– Να δεχθώ οτι οι μεταλλαξεις κανουν τον έλεγχο της μετάδοσης πιο δύσκολο.

– Να δεχθώ οτι αν δεν ειχαμε αυτα τα μέτρα τα πραγματα θα ηταν χειρότερα.

– Να δεχθώ οτι η πρόταση μου για να ανοιξουμε πολυ προσεκτικά καποιες δραστηριότητες ωστε να γίνουν επαφες έξω αντι για μεσα στο σπίτι ωστε να μειωθεί η μετάδοση εχει ρισκο.

Και τι περιμένουμε τωρα;

Ευχολόγια ότι θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα

Ακούω εδω και εβδομαδες ευχολόγια οτι απο την επόμενη εβδομάδα θα σταθεροποιηθούν τα κρουσματα χωρις απολύτως καμμία τεκμηρίωση. Δεν ειναι ομως δυνατόν να μιλάμε έπιστημονικα χωρις στοιχεια. Τι θα αλλάξει στη μετάδοση ωστε να δουμε σταθεροποίηση, κατι το οποιο ακούω 3 εβδομαδες τωρα και δεν συμβαίνει.

Ακούω επισης την πρόταση να κανουμε ενα πιο σκληρό lockdown για 2 εβδομαδες. Ωραια, καλο ακούγεται αυτο θεωρητικά, και αν γινοταν θα δούλευε, αλλα πως θα γινει; Ποια ειναι τα πιο αυστηρά μέτρα τα οποία θα μπόρεσει πραγματικά να εφαρμόσει η πολιτεία και να συμμετέχουν οι πολιτες; Μηπως ειναι ευχολόγιο και αυτο;

Εαν συνεχίσουμε έτσι τα κρουσματα θα αυξάνονται

Ακομα και αν δεν θέλει καποιος να παρει το ρισκο να ακολουθήσει τη δικη μου πρόταση για ελεγχόμενο άνοιγμα με στόχο τη μειωση της μετάδοσης, θεωρω οτι ειναι πολυ περίεργο και θα έλεγα και λιγο οξύμωρο επιστημονικά να παραμένουμε σε ενα μοντέλο το οποιο αποδεδειγμένα πια δε δουλεύει σε αυτη τη φάση της πανδημιας.

Εαν συνεχίσουμε έτσι τα κρουσματα θα αυξάνονται μεχρι να αλλάξει ο καιρός και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατι το οποιο θα συμβεί απο Μάιο και μετα και θα παρει χρονο να πέσουν σε τετοια επίπεδα ωστε να ειναι η χώρα μας ετοιμη για την έναρξη του καλοκαιριού και για μας αλλα και για την αφιξη τουριστών με ασφάλεια.

Περιμενω λοιπον μια νεα βιώσιμη και ρεαλιστική πρόταση. Η παραμονή στο status quo ειναι μη βιώσιμη.

Αδιέξοδο
Οπως βλέπουμε τα κρουσματα συνεχώς αυξανόνται με ενα σχετικά σταθερό ρυθμό. Επομένως ειναι ξεκαθαρο οτι τα…

Δημοσιεύτηκε από Manolis Dermitzakis στις Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024