Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη μέγγενη του κοροναϊού τα νοσοκομεία – Δύσκολη μάχη στις εφημερίες

Στη μέγγενη του κοροναϊού τα νοσοκομεία – Δύσκολη μάχη στις εφημερίες

Τα χειρότερα έρχονται, λένε οι ειδικοί την ώρα που τα νοσοκομεία δίνουν μάχη κάτω από το βάρος των πολλών εισαγωγών σε καθημερινή βάση με περιστατικά Covid

Αμείωτη η πίεση στο ΕΣΥ, την ώρα που οι προβλέψεις είναι εφιαλτικές και κάνουν λόγο για 70 νεκρούς και 750 διασωληνωμένους.

Τα χειρότερα έρχονται, λένε οι ειδικοί την ώρα που τα νοσοκομεία δίνουν μάχη κάτω από το βάρος των πολλών εισαγωγών σε καθημερινή βάση με περιστατικά Covid. Τις επόμενες ημέρες οι συμπολίτες μας που θα είναι στις ΜΕΘ θα φτάσουν τους 750 και ως 70 άνθρωποι κάθε μέρα, θα πεθαίνουν, λένε οι γιατροί.

Τα νοσοκομεία ξεκινούν τις εφημερίες τους με τα κρεβάτια γεμάτα, και οι ασθενείς πλέον που χρειάζονται διασωλήνωση μπορεί να βρεθούν να δίνουν την μάχη σε ένα απλό κρεβάτι περιμένοντας πότε κάποιος συνάνθρωπος τους σε ΜΕΘ θα είναι καλύτερα ή θα επέλθει το μοιραίο για να ελευθερωθεί έστω μία κλίνη.

Δύσκολες οι εφημερίες στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής

Στην Αττική, oι νοσηλευόμενοι με κοροναϊό έχουν ξεπεράσει τις 2.500, ενώ 390 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι. Τη δραματική εικόνα επιβεβαιώνουν γιατροί από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής που πλέον έχουν γεμίσει.

Σε κάθε περίπτωση η υπόσχεση που δίνουν είναι πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα κάνει το καλύτερο, δίνοντας μάχη κάτω από πολεμικές συνθήκες από την άλλη η βοήθεια που μπορούν να δώσουν οι πολίτες είναι να τηρούν τα μέτρα προστασίας για να μειωθεί η διασπορά.

Οι ειδικοί συμφωνούν με τους γιατρούς. Αντιλαμβάνονται πως κάποια μέτρα αποσυμπίεσης είναι απαραίτητά από την άλλη όμως τονίζουν πως τα ανοίγματα της αγοράς έχουν κινδύνους επειδή ο μεταλλαγμένος κοροναϊός είναι πιο επιθετικός.

Με αυτά τα δεδομένα το άνοιγμα της αγοράς μοιάζει να είναι αδύνατο να γίνει στις 29 Μαρτίου και μετατίθεται για αργότερα. Πιο μετά θα γίνει και το άνοιγμα των σχολείων και πάντα σύμφωνα με τις συστάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Φόβος για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Ραγδαία είναι η εξάπλωση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, με τους ειδικούς να ανησυχούν για νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Όπως σημειώνουν, ενδεχομένως τα κρούσματα να ξεπεράσουν για πρώτη φορά και τις 3.500.

Την ίδια ώρα, οι νοσηλευόμενοι με κοροναϊό ξεπερνούν τις 5.000, οι 2.500 εκ των οποίων στην Αττική, με τα νοσοκομεία να είναι «στο κόκκινο».

Έτσι η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται 125 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, με τους 50 εξ αυτών να είναι ασθενείς Covid.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024