Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατρός δήλωσε εθελοντής και του έστειλαν το χαρτί της επίταξης

Γιατρός δήλωσε εθελοντής και του έστειλαν το χαρτί της επίταξης

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ειδικός παθολόγος Ιωάννης Παρασκευαϊδης όταν του ήρθε το χαρτί της επίταξης καθώς, 1 εβδομάδα πριν είχε δηλώσει συμμετοχή να προσφέρει εθελοντικά στο ΕΣΥ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας άρχισαν να καταφτάνουν τα φύλλα πορείας στους 206 πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς, που επιστρατεύτηκαν για να στηρίξουν το ΕΣΥ στη δυσκολότερη φάση της πανδημίας.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο πνευμονολόγος Λευτέρης Παπαλευθέρης παρουσιάστηκε στο Θριάσιο, όπου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για 1 μήνα.

Δυσάρεστες εκπλήξεις

Πηγαίνοντας χτες το απόγευμα ν’ ανοίξει το ιατρείο του, ο παθολόγος Βασίλης Μπιτζέλος βρήκε να τον περιμένει αστυνομικός με πολιτικά.

«Δεν είναι εύκολο να κλείσεις το ιατρείο σου. Εγώ θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Σήμερα είχα 18 ασθενείς. Προσπάθησα να τους μετακινήσω και δεν ξέρω που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι γιατί εμείς ως γιατροί του ΕΟΠΥΥ βλέπουμε τη γειτονιά χωρίς μισθό», αναφέρει η πνευμονολόγος Ειρήνη Παπανεοφύτου.

«Είμαι 60άρης και με στέλνουν στο Μεταξά»

Παρά τη διαβεβαίωση του υπουργείου πως όσοι επιστρατεύτηκαν ήταν κάτω από 60 ετών, ο πνευμονολόγος Γιώργος Σφακιανούδης παρέλαβε κι αυτός το χαρτί της επίταξης.

«Τρελάθηκα απλά. Είμαι μεγάλος άνθρωπος για τέτοια πράγματα. Είμαι μακριά από το νοσοκομείο από το 1993 που πήρα ειδικότητα. Δεν είμαι ο μόνος 60ρης. Είναι κι άλλος συνάδελφος γεννημένος το 1961 που θα πάει στο Θριάσιο. Είναι ένας άλλος 57χρονος που θα πάει στο Αττικόν», δήλωσε.

Το δεύτερο μεγάλο σοκ για τον ίδιο ήταν όταν διάβασε πως τον στέλνουν στο Μεταξά, με τα δεκάδες κρούσματα και με σχεδόν το μισό προσωπικό να παραμένει ανεμβολίαστο. Όπως εξηγεί στο  MEGA, ούτε ο ίδιος ο πνευμονολόγος έχει προλάβει να εμβολιαστεί.

«Επειδή είχα μια φλεγμονή, μια λοίμωξη 6 Μαρτίου δεν μπόρεσα να το κάνω και τώρα πλέον προγραμματίστηκε για 17 Απριλίου. Η ουσία είναι ότι θα πάω σ’ ένα ιδιαίτερα μολυσμένο περιβάλλον. Απογοήτευση θυμός και μια μελαγχολία το τι θα μπορέσω να κάνω εγώ εκεί μέσα», αναφέρει.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική χαρακτήρισε την προσέλευση των ιδιωτών γιατρών, μετά την επιστράτευση, η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ορισμένοι γιατροί προτάσσοντας σοβαρούς λόγους υγείας, δεν παρουσιάστηκαν το πρωί στα νοσοκομεία που είχαν οριστεί να πάνε.

«Δήλωσα εθελοντής και μου έκαναν επίταξη»

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ειδικός παθολόγος Ιωάννης Παρασκευαϊδης όταν του ήρθε το χαρτί της επίταξης καθώς, 1 εβδομάδα πριν είχε δηλώσει συμμετοχή να προσφέρει εθελοντικά στο ΕΣΥ.

«Με κάλεσαν το Σάββατο να παρουσιαστώ στη Νίκαια για μια εβδομάδα ως εθελοντής», αναφέρει στο LIVE NEWS.

Την Κυριακή, όμως, διαπίστωσε ότι είχε επιστρατευτεί στο Θριάσιο για ένα μήνα. Τη Δευτέρα το πρωί, από τους 13 γιατρούς που έπρεπε να εμφανιστούν στο Θριάσιο, παρουσιάστηκαν 11. Δύο ακόμη παρουσίασαν προβλήματα υγείας και τελικά έμειναν 8 – 9 άτομα.

Όπως είπε ο κ. Παρασκευαϊδης, τους ενημέρωσαν απλά για τα διαδικαστικά. Ο γιατρός τόνισε ότι ήταν δύσκολο να επιστρέψει στις εφημερίες, καθώς έχει δομήσει τη ζωή του γύρω από ένα ιδιωτικό γραφείο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024