Θετικό ήταν τον Φεβρουάριο το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»

Θετικό ήταν τον Φεβρουάριο το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 98.428 και οι αποχωρήσεις σε 71.195 (35.588 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 35.607 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου). Συνεπώς, το ισοζύγιο του Φεβρουαρίου ήταν θετικό κατά 27.233 θέσεις.

Θετικό κατά 29.571 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο και κατά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, οπότε καταγράφηκαν 195.296 προσλήψεις και 165.725 αποχωρήσεις.

Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία, οι άνδρες προτιμούνται και στις προσλήψεις, συγκριτικά με τις γυναίκες, αλλά και στις απολύσεις.

Η ηλικιακή ομάδα των 30-44 έρχεται πρώτη στο ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων για τον Φεβρουάριο.

Η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων (64,43%) αφορά σε πλήρη απασχόληση, το 31,20% σε μερική και το 4,37% σε εκ περιτροπής εργασία.

Στα δέκα επαγγέλματα με τα υψηλότερα θετικά ισοζύγια προσλήψεων – απολύσεων, τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι υπάλληλοι γραφείου, οι ανειδίκευτοι εργάτες και το προσωπικό καθαριότητας.

Τέλος, η Αττική έρχεται πρώτη μεταξύ των περιφερειών της χώρας στις ροές μισθωτής απασχόλησης και το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων, δεύτερη η Κεντρική Μακεδονία και τρίτη η Κρήτη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr