Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα Μαθηματικά και η Φυσική των Ελλήνων πριν και μετά την Επανάσταση του 1821

Τα Μαθηματικά και η Φυσική των Ελλήνων πριν και μετά την Επανάσταση του 1821

Το Ίδρυμα Ευγενίδου εγκαινιάζει έναν κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Συναντήσεις Επιστήμης» που αναμένεται να καλύψουν τομείς όπως τα Μαθηματικά, τη Βιολογία, τη Φυσική, τη Χημεία, τη Κοσμολογία, το Περιβάλλον αλλά και την Πληροφορική.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, επί 65 και πλέον συναπτά έτη, αποτελεί έναν μοναδικό πυλώνα παιδείας στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των νέων σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο. Η συμβολή στην παροχή γνώσεων στο επιστημονικό και τεχνικό πεδίο, μέσα από την τεχνική, επαγγελματική και ναυτική εκπαίδευση, καθώς και η διεύρυνση των δεξιοτήτων, αποτελούν βασικούς στόχους του Ιδρύματος.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου αποτελεί φορέα ανάδειξης και παρακολούθησης της εξέλιξης των θετικών κυρίως επιστημών που συνδέονται με τις δράσεις του, καθώς και φορέα συμβολής στην ανάδειξη της ψηφιακής τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα Ευγενίδου εγκαινιάζει έναν κύκλο συζητήσεων με τίτλο «Συναντήσεις Επιστήμης», ο οποίος αποσκοπεί στη δημιουργία μίας εστίας ανταλλαγής απόψεων, ανακοινώσεων και ενημέρωσης για την πορεία των επιστημονικών εξελίξεων και ερευνών στις Θετικές Επιστήμες, από κορυφαίους επιστήμονες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι συναντήσεις αναμένεται να καλύψουν επιστήμες μεταξύ των οποίων τα Μαθηματικά, τη Βιολογία, τη Φυσική, τη Χημεία, τη Κοσμολογία, το Περιβάλλον αλλά και την Πληροφορική.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 30 Μαρτίου 2021 και ώρα 18.00, με θέμα «Τα Μαθηματικά και η Φυσική των Ελλήνων πριν και μετά την Επανάσταση του 1821».

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο κύριος Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και από το 2017 αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Καθηγητές Χριστίνα Φίλη και Μιχάλης Λάμπρου, Ιστορικοί των Μαθηματικών και οι Καθηγητές Γεώργιος Βλαχάκης και Ευθύμιος Νικολαΐδης, Ιστορικοί της Φυσικής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024