Μαραθώνια είναι η τηλεδιάσκεψη των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων ολόκληρης της χώρας, από την οποία αποχώρησε - σύμφωνα με πληροφορίες - ο υπουργός Υγείας. Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα καλούνται να αποφασίσουν εάν θα συνδράμουν το ΕΣΥ στη μάχη κατά του κοροναϊού ή θα περιμένουν την επίταξη

Μαραθώνια είναι η τηλεδιάσκεψη των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων ολόκληρης της χώρας, στην οποία συζητείται κυρίως η ανταπόκριση του κλάδου στην έκκληση του υπουργού Υγείας να στηρίξουν το ΕΣΥ, που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την έξαρση της πανδημίας, καθώς οι διασωληνωμένοι ασθενείς κοροναϊού, τις τελευταίες ημέρες, σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή του υπουργού Υγείας στην τηλεδιάσκεψη απέβη άκαρπη, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Κικίλιας να αποχωρήσει και να συνεχίσουν οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα «βάλουν πλάτη» στο ΕΣΥ οικειοθελώς ή θα περιμένουν την επίταξη 200 συναδέλφων τους από την κυβέρνηση.

Μπροστά στο ενδεχόμενο της επίταξης, η πρώτη «κομψή» αντίδραση ήρθε από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), Γιώργο Πατούλη: «Το ιατρικό σώμα ενωμένο απαντά στην επιστράτευση με συστράτευση».

«Μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας, οι ασθενείς και η πατρίδα. Δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Πατούλη:

«Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Την κρίσιμη αυτή ώρα που η χώρα μας δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας αγωνίζονται για τη ζωή τους, οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον φονικό ιό. Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας, οι ασθενείς και η πατρίδα. Δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό. Ο απολογισμός και η απόδοση ευθυνών ανήκουν στην επόμενη ημέρα. Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Απομένει πλέον να γίνει γνωστή και η θέση των προέδρων των υπολοίπων Ιατρικών Συλλόγων, για το αν θα ανταποκριθούν οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα στο κάλεσμα της κυβέρνησης να συνδράμουν το ΕΣΥ, που βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Και αν δεν το κάνουν, εναπόκειται πια στον υπουργό Υγείας να προχωρήσει σε επίταξη, όπως είχε δηλώσει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr