Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα : Νέο σχέδιο περιλαμβάνει drones που θα βοηθούν στην αύξηση των βροχών

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα : Νέο σχέδιο περιλαμβάνει drones που θα βοηθούν στην αύξηση των βροχών

Το έργο στοχεύει να αλλάξει το ισοζύγιο ηλεκτρικής φόρτισης στα σταγονίδια νέφους, εξήγησε ο καθηγητής Maarten Ambaum, ο οποίος εργάστηκε στο project

Η χώρα χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογία σποράς νέφους, ρίχνοντας αλάτι για να ενθαρρύνει tις βροχοπτώσεις. Όμως, με τη μέση βροχόπτωση στα ΗΑΕ μόλις 100 mm ετησίως, η χώρα θέλει να παράγει περισσότερα.

Το 2017, η κυβέρνηση παρείχε 15 εκατομμύρια δολάρια (10,8 εκατομμύρια λίρες) για εννέα διαφορετικά έργα βελτίωσης της βροχής. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Reading εξηγούν ένα από αυτά.

Το έργο στοχεύει να αλλάξει το ισοζύγιο ηλεκτρικής φόρτισης στα σταγονίδια νέφους, εξήγησε ο καθηγητής Maarten Ambaum, ο οποίος εργάστηκε στο project.

The United Arab Emirates already uses cloud-seeding technology, but with average rainfall at just 100mm per year, the country wants to generate more.

Δημοσιεύτηκε από BBC News στις Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

Δηλώσεις για το project

«Η στάθμη του νερού μειώνεται δραματικά στα ΗΑΕ και σκοπός αυτού είναι να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στις βροχοπτώσεις», είπε στο BBC.

Η χώρα, ωστόσο, «έχει πολλά σύννεφα», οπότε το σχέδιο είναι να κάνουμε τα σταγονίδια του νερού να συγχωνευτούν και να κολλήσουν μεταξύ τους, «σαν ξηρά μαλλιά σε χτένα» όταν συναντά στατικό ηλεκτρισμό, είπε.

«Όταν οι σταγόνες συγχωνεύονται και είναι αρκετά μεγάλες, θα πέφτουν σα βροχή». Η Alya Al-Mazroui, διευθύντρια του προγράμματος επιστημονικής έρευνας για τη βελτίωση της βροχής των ΗΑΕ, δήλωσε στην Arab News:

«Εξοπλισμένοι με ωφέλιμο φορτίο οργάνων εκπομπών ηλεκτρικού φορτίου και προσαρμοσμένους αισθητήρες, αυτά τα drones θα πετάνε σε χαμηλά υψόμετρα και θα μεταφέρουν ηλεκτρικό φορτίο στα μόρια του αέρα, τα οποία θα πρέπει να ενθαρρύνουν την καθίζηση».

Στη συνέχεια, η μελέτη θα αξιολογηθεί, με την ελπίδα περισσότερης χρηματοδότησης για ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος για την παράδοση του ωφέλιμου φορτίου στο μέλλον.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024