Θα σκεφτεί εύλογα κανείς τον λόγο για τον οποίο «χρειάζεται» να μπλέξουμε τους Θεούς των υδατανθράκων και της γεύσης με το λιγάκι άγευστο και βαρετό μπρόκολο. Ανύπαρκτος, θα πει.

Αυτός ή αυτή που θα σκεφτεί έτσι όμως, δεν γνωρίζει, μετά βεβαιότητας, τη μαγεία του φουντωτού λαχανικού ως προς το ότι έχει την μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται γευστικά.

Επίσης, κανείς δεν μας υποχρεώνει να φάμε μακαρόνια με μπρόκολο και τίποτε άλλο. Σε μία κλασική, παλιομοδίτικη πάστα με κοτόπουλο αλά κρεμ, μερικές φούντες πράσινης φρεσκάδας θα δώσουν χάρη και θρεπτική αξία, ενώ το μπρόκολο σε συνδυασμό με ρικότα ή κάποιο άλλο ιδιοσυγκρασιακό τυρί πάνω στα ζυμαρικά μας κάνει, απλώς, θαύματα.

Διαλέξαμε τις αγαπημένες μας συνταγές και εσείς κάντε ό, τι καταλαβαίνετε επί του θέματος: