Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος στο MEGA: Δεν αντέχεται ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου

Εξαδάκτυλος στο MEGA: Δεν αντέχεται ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου

Τα τελεσίγραφα δεν είναι και ο πιο ελκυστικός τρόπος για να απευθυνθεί κανείς σε επιστήμονες αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο MEGA για το θέμα της επίταξης των γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

«Δεν έχω πλήρη ενημέρωση για το τι γίνεται με τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, για τους οποίους μίλησε ο κ. Κικίλιας για επίταξη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν αριθμοί γιατρών αυτών των ειδικοτήτων απεριόριστοι, που να μην απασχολούνται ήδη στην κοινότητα. Επειδή είμαστε σε μια φάση με μεγάλη δυσκολία, ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθεί η εκπλήρωση του τελεσιγράφου. Τα τελεσίγραφα δεν είναι και ο πιο ελκυστικός τρόπος για να απευθυνθεί κανείς σε επιστήμονες αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο MEGA για το θέμα της επίταξης των γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

«Βεβαίως θα έπρεπε να είχαν ήδη διοριστεί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά ας μείνουμε σε αυτή τη στιγμή στην επιθυμία όλων να συνδράμουν στη λύση του προβλήματος και ας ελπίσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά. Μαζί με την μετακίνηση των ιδιωτών γιατρών θα πρέπει να μετακινηθούν και οι ασθενείς τους στα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Το ζητούμενο είναι το πόσοι ιδιώτες γιατροί μπορούν να προσφέρουν, και οι οποίοι δεν έχουν ήδη σημεία στα οποία εργάζονται προσφέροντας. Το θέμα είναι πώς θα φροντίσουμε να μην προέλθει ζημία με αυτή την κίνηση. Δεν γνωρίζω πόσοι είναι οι γιατροί που μπορούν να επιταχθούν. Αν όλα τα κρεβάτια της χώρας γεμίσουν με ασθενείς με κορωνοϊό, ιδιωτικά και δημόσια, τότε άλλες παθήσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν είναι απλό να πάρουμε όλα τα κρεβάτια που έχει η χώρα και να τα κάνουμε covid. Ήδη παίρνουν ιδιωτικά νοσοκομεία non covid περιστατικά», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Δεν υπήρχε απροθυμία των ιδιωτών γιατρών, ούτε το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Εμείς γνωρίζουμε ότι γιατροί είχαν δηλώσει ότι είναι διαθέσιμοι και δεν μπορούσαν να απορροφηθούν στο σύστημα. Στη Θεσσαλονίκη ακόμα και σήμερα διακομίζονται ασθενείς με άλλες παθήσεις από το κρατικό σύστημα στον ιδιωτικό τομέα», εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Δεν αντέχεται ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων – λιανεμπορίου»

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό για σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «Δεν ξέρω αν στις 22 ή στις 29 του μήνα είναι η σωστή ημερομηνία να ανοίξει το λιανεμπόριο. Η εξίσωση είναι δύσκολη, και θα πω τη γνώμη μου αύριο στην επιτροπή. Καλό θα είναι οι γνώμες να μην ακούγονται δημοσίως. Βλέπουμε ότι η πανδημία δυστυχώς επεκτείνεται, δε σταθεροποιείται. Θα πρέπει να δούμε αν τα μέτρα τηρούνται, η απλή λήψη των μέτρων δε φέρνει αποτέλεσμα».

«Δεν αντέχεται αυτή τη στιγμή άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου μαζί. Δεν ξέρω αν ένα από τα δύο θα μπορέσει να ανοίξει. Ξεκάθαρα, πάντως, δεν πρέπει να ανοίξουν και τα δύο μαζί», τόνισε ο ίδιος.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024