Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πραγματικός Κόσμος vs Εθνοχωριατισμός

Πραγματικός Κόσμος vs Εθνοχωριατισμός

Ο ολοένα και μεγαλύτερος βαθμός διεθνοποίησης της ελληνικής οικονομίας και αγοράς μας υποχρεώνει όλους σε μια ριζική επανεξέταση επιλογών και συμπεριφορών.

Ας το πάρουμε απόφαση και ας λάβουμε τα μέτρα μας. Η δύναμη στην αγορά δεν είναι πλέον ο επιχειρηματίας των αρχών του ΄70 που «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει», συνδυάζοντας deals με ρουσφέτια για προσλήψεις κλητήρων από το χωριό του αλλά μια απρόσωπη και σχετικά απροσπέλαστη Ιnvestment Committee σε εταιρείες Private Equity. Οι τελευταίες δεν ενδιαφέρονται ούτε επίδειξη δύναμης να κάνουν, ούτε πολύ περισσότερο να παζαρεύουν συμμετοχές με πολιτική επιρροή και … ανιψιές και βαφτιστήρια! Το μόνο τους ενδιαφέρον είναι οι αξίες και οι αποδόσεις την στιγμή εκείνη κατά την οποία θα ληφθεί η απόφαση για το “exit”!  Η «έξοδος» από μια συμμετοχή δηλαδή η ρευστοποίηση της θα πρέπει να συνοδεύεται από κέρδος και μόνο κέρδος.

Κακά τα ψέματα, η ελληνική οικονομία και αγορά έχουν διεθνοποιηθεί. Δείτε τι γίνεται στις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, στα κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα, στους κατασκευαστικούς ομίλους, στα τρόφιμα… Μην μείνουμε στα ονόματα – είτε ονομάζεται CVC Capital Partners, είτε BC Partners. Ακόμη και το family office της Μαριάννας Λάτση και των παιδιών της – υπό την επωνυμία Latsco- τα ίδια χαρακτηριστικά διαθέτουν και τις ίδιες επιδιώξεις έχουν. Μεγιστοποίηση της αξίας των συμμετοχών αλλά και των αποδόσεων.

Αν κοιτάξει κανείς τις μετοχικές συνθέσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της ελληνικής αγοράς θα διαπιστώσει τον βαθμό της διεθνοποίησης που αλλάζει άρδην τους κανόνες του παιχνιδιού αλλά και τις συμπεριφορές των διευθυνόντων. Ο βαθμός της διεθνοποίησης και ότι άλλο φέρνει μαζί του θα πρέπει να οδηγήσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας – κυρίως τις ηγεσίες της- να αποδεχθούν (επιτέλους!) ότι στο δίλημμα: πραγματικός κόσμος Vs εθνοχωριατισμός – η επιλογή είναι μονόδρομος: Η αποδοχή, δίχως αστερίσκους, του πραγματικού κόσμου.

Ας αφήσουμε πίσω μας τον εθνοχωριατισμό μια και καλή! Ας κοιτάξουμε το πώς ο κόσμος αλλάζει με καταλυτικό τον ρόλο της τεχνολογίας – από τα  cryptocurrencies φτάσαμε στα crypto art marketplaces & platforms, την ίδια ώρα που οι tredy «δικτυωμένοι μικροεπενδυτές» κάνουν πάρτι, βγάζοντας την γλώσσα στους κοστουμάτους των πανάκριβων αναλύσεων…

Η επέτειος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21  είναι μια καλή ευκαιρία για να δούμε με «λογισμό και μ΄όνειρο» την επόμενη μέρα – ακόμη και ένα μικρό βήμα να κάνουμε όπως την εισαγωγή του STEM στην εκπαιδευτική λειτουργία να πετύχουμε είναι το καλύτερο κερί που θα ανάψουμε στη μνήμη του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη!

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024