Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Προειδοποίηση Κικίλια για επίταξη ιδιωτών ιατρών

Κοροναϊός : Προειδοποίηση Κικίλια για επίταξη ιδιωτών ιατρών

Να συνδράμουν στον αγώνα κατά της πανδημίας κάλεσε τους ιδιώτες ιατρούς και συγκεκριμένα, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με την κατάσταση στο Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, να είναι σε οριακό σημείο

Να συνδράμουν στον αγώνα κατά της πανδημίας κάλεσε τους ιδιώτες ιατρούς και συγκεκριμένα, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με την κατάσταση στο Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, να είναι σε οριακό σημείο.

«Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται κι έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης» ανέφερε ο υπουργός, ανακοινώνοντας νέα έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ που περιλαμβάνουν επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα και μετατροπή νοσοκομείων σε Covid, έπειτα και από τα νέα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

«Σε διαφορετική περίπτωση, και αν τουλάχιστον 200 γιατροί δεν ανταποκριθούν στο αίτημά μας, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών» συμπλήρωσε, ανεβάζοντας τους τόνους, ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης.

Όπως είπε σε δραματικούς τόνους «οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σας χρειάζεται και έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης».

Εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τον υπουργό, το δυναμικό του ΕΣΥ δίνει καθημερινή μάχη και παρά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων δήλωσε αισιόδοξος ότι «το τέλος της κρίσης είναι κοντά», αφού η πορεία των εμβολιασμών συνεχίζεται απρόσκοπτα και είναι το κλειδί για την πορεία.

«Τον Απρίλιο θα κάνουμε ενάμισι εκατομμύριο εμβολιασμούς και έχουμε ήδη 1.340.000 εμβολιασμούς». Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως στον αριθμό εμβολίων του Απριλίου δεν περιλαμβάνονται τα εμβόλια της Johnson&Johnson.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024