Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ανησυχία ειδικών για την διασπορά του ιού από τα κορονοπάρτι - Φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων

Κοροναϊός : Ανησυχία ειδικών για την διασπορά του ιού από τα κορονοπάρτι – Φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων

Εικόνες που εκτυλίχθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας δεν θυμίζουν με τίποτα πανδημία, αφού ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους και άρχιζε να γιορτάζει τις απόκριες.

Την ώρα που οι ΜΕΘ γεμίζουν και σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται στο «κόκκινο», με την μια περιοχή μετά την άλλη να μπαίνουν σε αυστηρό lockdown και ενώ ανησυχία έχει προκαλέσει και η μετάλλαξη του κοροναϊού, προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες από τα αποκριάτικα κορονοπάρτι.

Εικόνες που εκτυλίχθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας δεν θυμίζουν με τίποτα πανδημία, αφού ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους και άρχιζε να γιορτάζει τις απόκριες.

Παρά τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού αρκετός κόσμος πήγε σε κορονοπάρτι και καρναβαλικές εκδηλώσεις προκαλώντας πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και ειδικούς υπό το φόβο περαιτέρω επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

Στην Πάτρα και την Ξάνθη επιδόθηκαν σε ξέφρενους χορούς μέχρι τα μεσάνυχτα, με τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας να παραπέμπουν σε μέρες καρναβαλιού.

Σάλος με το καρναβάλι στην Ξάνθη εν μέσω πανδημίας

Το Σάββατο, οι προ-κοροναϊού εποχές αναβίωσαν στην Ξάνθη, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία υπό τον ήχο δυνατής μουσικής, και μάλιστα από ηχεία του… δήμου.

Από τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου, οι Ξανθιώτες άρχισαν να πηγαίνουν στην πλατεία και στις 19.00 επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Μιλώντας στο MEGA ο Μανώλης Τσέπελης, δήμαρχος Ξάνθης, εξήγησε ωστόσο πως «ο δήμος  δεν κάλεσε κανέναν στην πλατεία».

«Αυτή η μουσική έπαιζε χαμηλά στον εμπορικό δρόμο της πόλης όλη τη βδομάδα. Και το Σάββατο έπαιζε χαμηλά. Οι dj έπαιζαν τη χαμηλή μουσική όλη τη βδομάδα. Ψεύδονται ότι υπήρχε δυνατή μουσική, δεν υπήρξε ούτε ένα ηχείο παραπάνω. Δεν έριξε ο δήμος κανένα βεγγαλικό. Θα δείτε σε πολλές περιπτώσεις ομάδες νεαρών που είχαν δικά τους ηχεία και έπαιζαν μουσική αυθόρμητα μέσα στη πόλη. Δεν κάλεσε ο δήμος κανέναν στην πλατεία», εξήγησε από την πλευρά του ο κ. Τσέπελης.

«Το πρόγραμμα αυτό βγήκε για όλη τη βδομάδα, όλες τις εκδηλώσεις. Είναι ντροπή να λέμε ότι όλη τη βδομάδα δεν καλούσαμε τον κόσμο στην πλατεία και τον καλέσαμε το Σάββατο. Ακόμα και τη στιγμή που μαζεύτηκε ο κόσμος, μόνοι μας και μαζί με την αστυνομία διαλύσαμε τον κόσμο χωρίς συγκρούσεις. Πρώτοι ξεπεράσαμε την πανδημία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν έγινε τίποτα οργανωμένο. Να πω συγνώμη για τον κόσμο που δεν το έκανε κακοπροαίρετα. Δε θέλαμε να γίνει τέτοιο πράγμα. Θα ήταν ανεύθυνο να οργανώσουμε ένα πάρτι. Συγνώμη αν έγινε κάτι λάθος. Το διορθώσαμε με την αστυνομία, ενωμένοι. Πρόστιμα δε δόθηκαν. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Ήρθαν αυθόρμητα τα παιδιά», είπε ακόμα ο κ. Τσέπελης.

«Στην αρχή στοχοποιούμε τους νέους και μετά λέμε ότι οι νέοι δεν φταίνε. Αυτό είναι πάγεια τακτική και σε άλλα θέματα από τη δημοτική αρχή. Η Ξάνθη υπέφερε και στο πρώτο κύμα. Φοβάμαι ότι αν υπάρξουν νέα μέτρα θα είναι καταστροφικό για την εύθραυστη οικονομία της περιοχής μας», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Μελισσόπουλος.

Τρικούβερτο γλέντι στην Πάτρα

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν, το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, οι τέσσερις συλληφθέντες για το κορονοπάρτι, που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Μιντιλογλίου.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από καταγγελίες πολιτών που άκουγαν δυνατή μουσική και αμέσως στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά και η ομάδα ΟΠΚΕ και εισήλθαν στον εγκαταλειμμένο σπίτι όπου γινόταν το πάρτι.

Σύμφωνα με το tempo24, ο ένας από τους διοργανωτές κατάφερε να πηδήξει από το παράθυρο και να διαφύγει την σύλληψη, ενώ ο άλλος είχε κρυφτεί σε ντουλάπα του σπιτιού, όπου μετά από έρευνα τον εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος, έπειτα από έλεγχο που έκαναν χθες τα ξημερώματα, σε ημιτελή οικοδομή, διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις άνδρες είχαν διοργανώσει πάρτι, όπου διασκέδαζαν ως προσκεκλημένα, 93 άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κοροναϊού.

Χαμός στις σκάλες Αγίου Νικολάου στην Πάτρα

Εικόνες που παραπέμπουν σε ημέρες καρναβαλιού προ καραντίνας, με νεολαίους όλων των ηλικιών δίχως μάσκα με ένα ποτό στο χέρι να περιφέρονται διασκεδάζοντας και παίζοντας με καπνογόνα και πυροτεχνήματα, σαν να βρίσκονται στο τέλος της παρέλασης.

Το υπαίθριο καρναβαλικό πάρτι δεκάδων νεαρών στο Κάστρο της Πάτρας συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Συμμετέχοντες, όπως αναφέρει το flamis.gr ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαρκώς φωτογραφίες και βίντεο με βεγγαλικά και αυτοσχέδιες μουσικές που έδιναν τον ρυθμό…

 Ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα κορονοπάρτι

«Οι πορείες και τα κορωνοπάρτι φυσικά και πυροδοτούν τα κρούσματα. Υπό τις παρούσες συνθήκες οποιαδήποτε συγκέντρωση, χωρίς χρήση μάσκας και αποστάσεις, προφανώς είναι εστία υπερμετάδοσης. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φυσικά, είναι και αυτά. Δεν ζούμε τις ιδανικές συνθήκες αποφόρτισης των ΜΜΜ. Και αυτό θα πρέπει να γίνει γιατί ο κόσμος συνωστίζεται και εκεί», είπε η λοιμωξιολόγος και υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου, μιλωντας στο MEGA.

«Θα δούμε τα αποτελέσματα στις επόμενες 15-20 ημέρες. Φοβάμαι ότι θα τα πληρώσουμε ακριβά τα κορωνοπάρτι που έγιναν στην περιοχή μας», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Μιλώντας για το γιατί αυξάνονται τα κρούσματα, ενώ υπάρχουν σκληρά μέτρα, η κ. Ακινόσογλου τόνισε ότι: «Πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο τα μέτρα τηρούνται. Δεν τηρούνται και είναι λογικό γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί. Είχαμε μεγάλη διασπορά, το είδαμε και στο δεύτερο κύμα, και ενδοοικογενειακή διασπορά. Επίσης στο τρίτο κύμα έχουμε και τις μεταλλάξεις που καθιστούν την κατάσταση πιο μεταδοτική».

«Δεν χρειάζεται να είμαστε φωστήρες για να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε πάρτι»

«Δεν μπορούν και δεν πρέπει να σταματήσουν τα πάντα. Απλώς πρέπει να έχουμε την κοινή λογική. Δεν χρειάζεται να είμαστε φωστήρες για να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε πάρτι», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μιλώντας στο MEGA.

Σχολιάζοντας το κατά πόσο επηρεάζουν την κατάσταση με τα κρούσματα τα πάρτι αλλά και οι πορείες που γίνονται πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό, ο κ. Γαργαλιάνος τόνισε: «Φυσικά αυτά θα πυροδοτήσουν νέα κρούσματα. Είναι δεδομένο αυτό.

»Αυτοί που έκαναν τα πάρτι να πάρουν να μάθουν τι γίνεται στα νοσοκομεία. Η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο ανώτερο δυνατό σημείο. Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Προσπαθεί το σύστημα υγείας να αντέξει, να περιθάλψει τους ανθρώπους. Να περάσουμε στην επιπέδωση του κύματος, χωρίς να χάσουμε πολλούς ανθρώπους. Ό,τι και να κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, πρέπει να σταθούμε όρθιοι».

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024