Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξάνθη : Σάλος από το καρναβάλι εν μέσω πανδημίας - «Δεν κάλεσε ο δήμος κανέναν στην πλατεία»

Ξάνθη : Σάλος από το καρναβάλι εν μέσω πανδημίας – «Δεν κάλεσε ο δήμος κανέναν στην πλατεία»

Υγειονομική βόμβα το κορονοπάρτι στην Ξάνθη - «Δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Ήρθαν αυθόρμητα τα παιδιά» λέει ο δήμαρχος

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι κ.κ. Μανώλης Τσέπελης, δήμαρχος Ξάνθης, και Σάββας Μελισσόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη Για Όλους», αναφορικά με το καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή τους, παρά το lockdown, τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, και τους κινδύνους που ενέχει για τη δημόσια υγεία.

«Γνωρίζετε καλά ότι η Ξάνθη έχει μεγάλη ιστορία στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και με έντονη δράση νέων ανθρώπων που αυτές τις μέρες διασκέδαζαν σε υψηλούς ρυθμούς. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το λάθος μήνυμα που δόθηκε από τη δημοτική αρχή, για τη μέρα εκείνη. Το πρόγραμμα από το επίσημο site του κέντρου πολιτισμού του δήμου αναφέρει ότι dj θα βρίσκονταν στην πλατεία. Αν αυτό δεν είναι κάλεσμα ή προτροπή για ένα πάρτι, τότε τι είναι; Ήταν κάτι το προγραμματισμένο. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε το Σάββατο που τότε γίνεται κανονικά η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Υπήρχαν διαδικτυακές εκδηλώσεις, αλλά αυτό έγινε στην πλατεία, με dj και έντονη μουσική», είπε ο κ. Μελισσόπουλος.

«Υπήρξε ένα πρόγραμμα που προετοιμάστηκε μόνο από το κέντρο πολιτισμού. Υπήρχε ο σχεδιασμός ότι το πρόγραμμα θα εξελιχθεί διαδικτυακά, και ότι οι dj θα έπαιζαν χαμηλά μουσική για να ανεβάσουν τη διάθεση του κόσμου. Δεν ξέρω ποιος πέταξε τα βεγγαλικά. Είδα μια γιορτινή ατμόσφαιρα και εκατοντάδες ανθρώπους που δεν τηρούσαν τα μέτρα. Υπήρχε αστυνομία, και μετά από όχληση δική μας, ο αστυνομικός διευθυντής μας είπε ότι υπήρχαν οι δυνάμεις αλλά δεν μπορούσαν να παρέμβουν για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα», συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν κάλεσε ο δήμος κανέναν στην πλατεία»

«Αυτή η μουσική έπαιζε χαμηλά στον εμπορικό δρόμο της πόλης όλη τη βδομάδα. Και το Σάββατο έπαιζε χαμηλά. Οι dj έπαιζαν τη χαμηλή μουσική όλη τη βδομάδα. Ψεύδονται ότι υπήρχε δυνατή μουσική, δεν υπήρξε ούτε ένα ηχείο παραπάνω. Δεν έριξε ο δήμος κανένα βεγγαλικό. Θα δείτε σε πολλές περιπτώσεις ομάδες νεαρών που είχαν δικά τους ηχεία και έπαιζαν μουσική αυθόρμητα μέσα στη πόλη. Δεν κάλεσε ο δήμος κανέναν στην πλατεία», εξήγησε από την πλευρά του ο κ. Τσέπελης.

«Το πρόγραμμα αυτό βγήκε για όλη τη βδομάδα, όλες τις εκδηλώσεις. Είναι ντροπή να λέμε ότι όλη τη βδομάδα δεν καλούσαμε τον κόσμο στην πλατεία και τον καλέσαμε το Σάββατο. Ακόμα και τη στιγμή που μαζεύτηκε ο κόσμος, μόνοι μας και μαζί με την αστυνομία διαλύσαμε τον κόσμο χωρίς συγκρούσεις. Πρώτοι ξεπεράσαμε την πανδημία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν έγινε τίποτα οργανωμένο. Να πω συγνώμη για τον κόσμο που δεν το έκανε κακοπροαίρετα. Δε θέλαμε να γίνει τέτοιο πράγμα. Θα ήταν ανεύθυνο να οργανώσουμε ένα πάρτι. Συγνώμη αν έγινε κάτι λάθος. Το διορθώσαμε με την αστυνομία, ενωμένοι. Πρόστιμα δε δόθηκαν. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Ήρθαν αυθόρμητα τα παιδιά», είπε ακόμα ο κ. Τσέπελης.

«Στην αρχή στοχοποιούμε τους νέους και μετά λέμε ότι οι νέοι δεν φταίνε. Αυτό είναι πάγεια τακτική και σε άλλα θέματα από τη δημοτική αρχή. Η Ξάνθη υπέφερε και στο πρώτο κύμα. Φοβάμαι ότι αν υπάρξουν νέα μέτρα θα είναι καταστροφικό για την εύθραυστη οικονομία της περιοχής μας», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Μελισσόπουλος.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024