Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάσκες ομορφιάς: Sheet ή κρεμώδεις;

Μάσκες ομορφιάς: Sheet ή κρεμώδεις;

Τα πλεονεκτήματα των εμποτισμένων μασκών ομορφιάς μάλλον υπερτερούν

Τελευταία, ο αριθμός των selfies με sheet masks στο πρόσωπο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στο Instagram. Παρόλα αυτά, η αυξημένη χρήση προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας είναι από τα θετικά του lockdown και οι sheet masks έχουν να σου χαρίσουν πολλά περισσότερα από μία fun φωτογραφία.

Πρόκειται για εκείνες τις μάσκες που έχουν χάρτινη ή πάνινη μορφή και είναι εμποτισμένες με όλα τα ευεργετικά συστατικά που έχει ανάγκη το δέρμα σου, ανάλογα με το ποια θα επιλέξεις. Αυτό που τις κάνει τόσο δημοφιλείς είναι το γεγονός πως είναι πολύ εύκολες στη χρήση, αφού απλώς τις εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου, περιμένεις να περάσει το χρονικό διάστημα που συστήνει η συσκευασία και μετά την αφαιρείς.

Δεν χρειάζεται να την ξεπλύνεις, ενώ μπορείς να κάνεις και μασάζ στην επιδερμίδα σου με το υγρό που έχει μένει μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

Η Gigi Hadid  είχε δηλώσει για τις sheet με έναν μάσκες ότι μοιάζουν με…«χαριτωμένο» δολοφόνο του κουρασμένου δέρματος.

Σε σύγκριση με τις κρεμώδεις μάσκες προσώπου, οι οποίες υποτίθεται ότι υπήρχαν από την εποχή της Κλεοπάτρας, οι εμποτισμένες μάσκες είναι σχετικά νεοφερμένο προϊόν στη βιομηχανία της ομορφιάς.

Αλλά πώς λειτουργούν πραγματικά αυτές οι μάσκες και είναι καλύτερες για το δέρμα σας από τις απλές μάσκες προσώπου ή τις ενυδατικές κρέμες;

Κατρχάς, πρόκειται για μια μάσκα σε μορφή “φύλλου” κατασκευασμένη από ίνες, βαμβάκι, κυτταρίνη ή πολτό καρύδας, με τρύπες.

Το υλικό που υπάρχει μέσα είναι υγρό, δροσερό και συνήθως στάζει κατευθείαν από τη συσκευασία, επειδή η κάθε μάσκα είναι εμποτισμένη με ένα υγρό κοκτέιλ συστατικών.

Οι εμποτισμένες μάσκες έχουν εγκοπές σε μάτια, μύτη και στόμα για να εφαρμοστούν σαν ένα δεύτερο δέρμα πάνω στην επιδερμίδα σας.

Κάπως έτσι!

Οι εμποτισμένες μάσκες λειτουργούν ως φιλμ – ένα φυσικό φράγμα που σφραγίζει στο δέρμα σας όλα τα συστατικά που περιέχει η κάθε μάσκα.

Μία εμποτισμένη μάσκα αποτρέπει την εξάτμιση των ενεργών συστατικών με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται η δράση τους, σκεφτείτε ότι μία εμποτισμένη μάσκα είναι σαν ένας ενυδατικός προσωρινός υπνόσακος για το δέρμα όπου μπορούν να εισχωρήσουν καλά συστατικά αλλά τίποτα δεν μπορεί να εξατμιστεί.

Πώς δημιουργούνται οι εμποτισμένες μάσκες;

Πρώτα σχηματίζονται οι οπές πάνω στη μάσκα στη συνέχεια αποστειρώνεται το φύλλο ένα μηχάνημα στη συνέχεια γεμίζει τη συσκευασία με ένα κοκτέιλ ενεργών συστατικών και σφραγίζονται με θερμότητα.

Υπάρχει πληθώρα επιλογών για να καλύψετε τις ανάγκες σας αντιγήρανση, λεύκανση, ενυδάτωση, αντιοξείδωση, λάμψη, ακόμα και ρύθμιση της λιπαρότητας.

Φυσικά, δεν είναι όλες οι εμποτισμένες μάσκες το ίδιο δραστικές και αποτελεσματικές.

Για παράδειγμα, εάν η ουσία έχει μια παχύτερη, κρεμώδη υφή, τότε μια λεπτή βαμβακερή μάσκα μπορεί να λιώσει από την βαριά αυτή ουσία (φανταστείτε έναν λεπτό ιστό να αποσυντίθεται κάτω από το νερό).

Οι κορεάτικες μάσκες είναι κατασκευασμένες από “βαμβάκι”, που προέρχεται από ίνες που περικλείουν τους σπόρους του βαμβακιού, γι αυτό το λόγο μπορούν να απορροφήσουν και να συγκρατήσουν μεγαλύτερη ποσότητα ορού , κοκτέιλ ή σέρουμ.

Κάποιες sheet μάσκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και καθημερινά για να προσφέρουν ενυδάτωση και λάμψη ή μετά από hangover…

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024