Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουφοντίνας : Απέρριψε η ΚΕΜ τα δύο αιτήματα για τη μεταγωγή του στον Δομοκό

Κουφοντίνας : Απέρριψε η ΚΕΜ τα δύο αιτήματα για τη μεταγωγή του στον Δομοκό

Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών απέρριψε τις δύο αιτήσεις και πλέον ο Κουφοντίνας μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια που ο ίδιος επιθυμεί

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης μπορεί πλέον να ακολουθήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά την απόρριψη και των δύο αιτήσεων που έκανε για ακύρωση της μεταγωγής του στον Δομοκό και να εκτίσει την ποινή του στον Κορυδαλλό, όπως ο ίδιος ζητά.

Ο Κουφοντίνας διάγει την 63η μέρα απεργίας πείνας και η υγεία του είναι κλονισμένη, αν και από την περασμένη Παρασκευή έχει αποδεχθεί τον ορό που του χορηγούν οι γιατροί.

Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που συνεδρίασε σήμερα 11 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε και τις δύο αιτήσεις που είχε καταθέσει η συνήγορος του πολυισοβίτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, η μία στις 24 Δεκεμβρίου 2020 και η δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πλέον ο Κουφοντίνας, με τις δύο απορριπτικές αποφάσεις εμπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του τόπου εκτέλεσης των ποινών, σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφος 4 του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Η ΚΕΜ απέρριψε την πρώτη αίτηση του Κουφοντίνα στην οποία επικαλούταν μη εφαρμογή του νόμου από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής εξέτασαν όλες τις αποφάσεις και διαδικασίες που έγιναν και αποφάσισε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι αποδοχής της αίτησης του κρατουμένου.

Κι αυτό γιατί η ΚΕΜ είχε επικυρώσει στις 4/1/2021 την απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής για έκτακτη μεταγωγή του κρατουμένου από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό.

Ο κρατούμενος δεν μπορούσε να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς αυτές είχαν «κλείσει» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έλαβε υπόψη της και σχετικό έγγραφο της διεύθυνσης των φυλακών η οποία ζητούσε να απαγορευτούν οι μεταγωγές κρατουμένων εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης.

Ωστόσο, βασικός λόγος της μη μεταγωγής του στον Κορυδαλλό είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης είναι τύπου Α και σ’ αυτό κρατούνται υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης ενώ το κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι τύπου Β’ και κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές.

Σημειώνεται ότι από τον Κορυδαλλό έχουν μεταχθεί τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 1.000 βαρυποινίτες και θα φύγουν, μόλις η πανδημία το επιτρέψει, και οι υπόλοιποι.

Το νέο αίτημα

Ο κρατούμενος επανήλθε και στις 28 Φεβρουαρίου υπέβαλε και δεύτερο αίτημα μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

Στους λόγους που κατέθεσε ο κρατούμενος πέραν της μη εφαρμογής του νόμου (όπως και στο πρώτο αίτημα) υπήρχαν και σειρά άλλων.

Εξετάζοντας η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών το αίτημά του διαπίστωσε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για να το κάνει αποδεκτό.

Ο Κουφοντίνας στο δεύτερο αίτημά του επικαλέστηκε και λόγους υγείας.

Ωστόσο, ο λόγος αυτός δεν έγινε δεκτός από την ΚΕΜ καθώς οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του κρατουμένου είναι αποτέλεσμα της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας που κάνει. Το ίδιο σκεπτικό είχε πρόσφατα και η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που απέρριψε το αίτημα αναστολής της ποινής του για λόγους υγείας.

Παράλληλα, στον κρατούμενο, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας παρέχεται πλήρης ιατρική φροντίδα σύμφωνα και με την εντολή 69/27-01-2021 του εισαγγελέα Λαμίας.

Επομένως δεν συντρέχουν λόγοι υγείας που επικαλείται προκειμένου να μεταχθεί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024