Citroen C21: Το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης ινδικής άφιξης
Η γαλλική φίρμα λάνσαρε προσφάτως τον εαυτό της στην ινδική αγορά με την συνδρομή του C5 Aircross και ο φωτογραφικός φακός καταγράφει την υπό εξέλιξη συνέχεια για την τοπική αγορά η οποία θα πάρει την μορφή ενός crossover με μήκος μικρότερο των 4,0 μέτρων.
Φωτογραφίες: Automedia
Πριν περίπου ένα μήνα, η γαλλική φίρμα παρουσίασε ένα πρωτότυπο subcompact crossover με προορισμό την αγορά της Ινδίας στο πλαίσιο της επέκτασης της γαλλικής φίρμας στην τοπική αγορά όπου ήδη η Citroen κατασκευάζει το C5 Aircross.
To επονομαζόμενο ως C21, όπως είναι η κωδική του ονομασία αποτελεί το δεύτερο μέλος της ινδικής «εκστρατείας» της Citroen και σύμφωνα με τις συστάσεις, πρόκειται για ένα crossover με μήκος μικρότερο των 4,0 μέτρων το οποίο θα μοιράζεται κοινά τεχνολογικά στοιχεία με το C3 Aircross.
Αφετηρία αποτελεί η γνώριμη αρχιτεκτονική CMP η οποία στην περίπτωση του C21 θα συνδυαστεί με ατμοσφαιρικούς και turbo κινητήρες βενζίνης 1,2 λίτρων σε συνδυασμό με μηχανικά ή αυτόματο κιβώτιο, στοχεύοντας να αποτελέσει το entry-level μοντέλο της Citroen για την ινδική αγορά. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021.
Μέχρι τότε το μικρό crossover συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στο προσφιλές ευρωπαϊκό έδαφος, διαθέτοντας σαφώς τα συστατικά της διαφορετικής ματιάς της Citroen στη σχεδίασή του η οποία θα επιδιώξει να εδραιωθεί και στην Ινδία προτάσσοντας τις γνώριμες αρετές της.
Σύμφωνα με το πλάνο, εκτός από το C5 Aircross και το C21 η Citroen ετοιμάζει δύο ακόμα προϊόντα για την ινδική αγορά τα οποία επί του παρόντος φέρουν τις κωδικές ονομασίες C24 και C26 μαζί με τους «τίτλους» του SUV και του Sedan αντίστοιχα και αναμένονται σε ορίζοντα τριετίας.
- Τι μισθό δίνει η OpenAI για την πιο αγχωτική δουλειά στην ΑΙ
- Κίνηση ανθρωπιάς από την ΠΑΕ Άρης: Στο πλευρό φίλου της ομάδας με σοβαρό πρόβλημα υγείας
- Γκάφα Τραμπ στο Truth Social – Μπέρδεψε ένα ισραηλινό γεράκι με τον φαλακρό αετό, το εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ
- Καθησυχαστικός ο Ρομπέρτο Κάρλος για την υγεία του: «Δεν έπαθα έμφραγμα…»
- 2025: Η χρονιά που το «γυμνό φόρεμα» έντυσε τα κόκκινα χαλιά – Μεταξύ ρούχου και ψευδαίσθησης
- 3, 2, 1: Η Αθήνα υποδέχεται το 2026 με ένα μεγάλο πάρτι – Το εορταστικό καλωσόρισμα της νέας χρονιάς

