Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάτω τα χέρια από τη Νέα Σμύρνη

Κάτω τα χέρια από τη Νέα Σμύρνη

Το μόνο εμφανώς παρήγορο, σ’ όλην αυτή την ιστορία, που αμαύρωσε τη δημοκρατική και πολιτισμένη παράδοση του Δήμου Νέας Σμύρνης, ήταν η αποδοκιμασία του ύπουλου τραυματισμού του αστυνομικού

Καθώς το έδειξε η προχτεσινή βραδιά, στον υπέροχο και ιστορικό δήμο Νέας Σμύρνης το απόστημα της κοινωνικής διάλυσης, που αποπειράθηκαν κάποιες ομάδες ετερόκλητων ταραχοποιών να εμφυτεύσουν στον κορμό της ευγενικής και σταθερά δημοκρατικής κοινωνίας αυτής της πόλης, αυτό λοιπόν το οίδημα έσπασε και διαλύεται εν τη γενέσει του!

Τα μάζεψαν όπως-όπως, μετά τους εμπρησμούς των σκουπιδοτενεκέδων και τον σοβαρό, άνανδρο τραυματισμό ενός αστυνομικού με μοτοσικλέτα και διαλύθηκαν αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένα αυτοκίνητα, σπασμένα μάρμαρα και κοτρόνες μαζί με τ’ απομεινάρια από τις βόμβες μολότοφ, που προορίζονταν για την προμελετημένη βίαιη και αιματηρή κατάληψη του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Κάποια μικρονοϊκά ψευδοεπαναστατικά κέντρα, που σχεδίασαν αυτή τη βάρβαρη και ύπουλη επιδρομή, ενέπνευσαν στους «μπαχαλάκηδες», στους ισοβίους φυγόπονους και παρασιτικούς αυτούς τύπους, την ιδέα ότι η προχτεσινή πλιατσικολογική επίθεσή τους στο κτίριο της αστυνομίας, θα ήταν ισότιμη της κατάληψης των χειμερινών ανακτόρων της Πετρούπολης από τους μπολσεβίκους. Τρομάρα στα μυαλά τους! Τρίζουν τα κόκκαλα των ρώσων επαναστατών από το κατάντημα των θλιβερών τους σημερινών μιμητών.

Το μόνο εμφανώς παρήγορο, σ’ όλην αυτή την ιστορία, που αμαύρωσε τη δημοκρατική και πολιτισμένη παράδοση του Δήμου Νέας Σμύρνης, ήταν η αποδοκιμασία του ύπουλου τραυματισμού του αστυνομικού, από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου. Και από την άποψη αυτή προσωπικά προβλέπω, ότι τόσο οι πολίτες της Νέας Σμύρνης, όσο και η δημοτική αρχή δεν θα κάνουν πλέον το χατήρι να μετατρέψουν οι παρασιτικοί και θρασύδειλοι «μπαχαλάκηδες» την υπέροχη Πλατεία της 25ης Μαρτίου της Νέας Σμύρνης και ισάξιες πλατείες άλλων Δήμων, σε Εξάρχεια της περιόδου 1990-2019… Μακάρι να μη διαψευσθώ στην πρόβλεψή μου αυτή.

Ο ισχυρισμός μερίδας της αντιπολίτευσης, ότι το προχτεσινό …συλλαλητήριο ήταν αυθόρμητη συγκέντρωση κατοίκων, καταστηματαρχών και άλλων περιοίκων της περιοχής δεν είναι, παρά πρόφαση εν αμαρτίαις διότι:

·       Της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης προηγήθηκε η καταγεγραμμένη και αδιάψευστη μαρτυρία του καλέσματος του Αλέξη Τσίπρα αλλά και εξωκοινοβουλευτικών ομάδων προς τους πολίτες (εξυπακούεται του λεκανοπεδίου της πρωτεύουσας), να κατέβουν, για συλλαλητήριο στη Νέα Σμύρνη.

·       Προηγήθηκε των επεισοδίων η σύλληψη ατόμου, που κατευθυνόμενο από το Νέο Κόσμο προς τη Νέα Σμύρνη, μετέφερε σακίδιο με εκρηκτική ύλη. Και χώρια το προχτεσινό ολοκαύτωμα της Ν. Σμύρνης με τις μολότοφ…

·       Από την επομένη της εκλογικής αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Ιούλιο, ο Αλ. Τσίπρας εξήγγειλε κάθοδο στα πεζοδρόμια! Αν αυτά συνιστούν άσκηση αντιπολιτευτικών καθηκόντων, τότε ξεχνούμε ότι ζούμε στην Ελλάδα και μεταφερόμαστε στη Βενεζουέλα, που την γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον οι εδώ θαυμαστές της στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να διαλυθεί ο μύθος της νόμιμης παρανομίας

Είναι γεγονός, ότι μετά την εκλογική αποδοκιμασία του περασμένου Ιουλίου, τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και εκπρόσωποι άλλων κοινοβουλευτικών παραγόντων υποδύονται εναλλακτικά τον διπλό ρόλο του «επαναστάτη χωρίς και όχι με αιτία» και του διαλλακτικού σε θέματα κοινωνικής και εθνικής συνεννόησης. Τελικά ο ζυγός της εναλλακτικής αυτής συμπεριφοράς κλείνει το βάρος του προς την πλευρά των ταραξιών, που ορισμένοι με επιπολαιότητα τους θεωρούν θεματοφύλακες της δημόσιας τάξης.

Ας μη ζητάμε τεκμήρια για την παραπάνω διφορούμενη συμπεριφορά. Είναι τόσα τα παραδείγματα, που θα μπορούσαν να γεμίσουν ολόκληρα ράφια μιας βιβλιοθήκης. Αρκεί και μόνον η πρόσφατη παρουσία ομάδας βουλευτών έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, που…δυναμικά αξίωσαν από την αστυνομία να μην εκκενώσει το πανεπιστημιακό κτίριο από καταληψίες, κατά το πλείστον εξωπανεπιστημιακούς «ξενομπάτες» και κατ’ ελάχιστον από φοιτητές (ως συνήθως)… Ανάμεσα στους συμπαραστάτες των καταληψιών, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα οι Γιάννης Αμανατίδης, Δώρα Αυγέρη και Κατερίνα Νοτοπούλου. Μάλιστα η τελευταία έκοψε και έραψε τις δηλώσεις της στα μέτρα της «νόμιμης παρανομίας»…

Αφήνω κατά μέρος τη συνηγορία υπέρ των καταληψιών του πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Μυλόπουλου, ο οποίος προφανώς λησμονώντας τα «φοιτητικά» έκτροπα της πρυτανικής του περιόδου, με τα χτισίματα των πρυτανικών γραφείων και τους χυδαίους «φοιτητικούς» προπηλακισμούς των πανεπιστημιακών καθηγητών, επιδόθηκε και αυτός προχτές σε έμμεσα εγκώμια των καταληψιών.

Καιρός όμως να  διαλυθούν οι αλχημιστικοί μύθοι της νομιμοποίησης των καταλυτικών, του ίδιου του ισχύοντος πολιτεύματος, ταραχών και των «νόμιμων» ταραχοποιών.

Τα ερευνητικά και διδακτικά μέγαρα δεν είναι ούτε κρησφύγετα μπαχαλάκηδων και αποθήκες εκρηκτικών ή και ναρκωτικών. Τα κτίρια αυτά είναι ιδιοκτησία των αγρίως φορολογούμενων Ελλήνων βιοπαλαιστών, ή ορθότερα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Τα ίδια αυτά κτίρια είναι τα ιερά τεμένη της επιστημονικής έρευνας, γνώσης και κοινωνικής προόδου και όχι …διευθυντήριο του κάθε λογής ανατροπέως της δημοκρατικής συνταγματικής τάξης και απειλής κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Κατά τα άλλα «εκάς οι βέβηλοι»!

Τι σημαίνει «νεαροί»…

Και κλείνει το σημερινό μου σημείωμα με μια επισήμανση. Ορισμένοι συνάδελφοι του ελεύθερου και αστυνομικού ρεπορτάζ χρησιμοποιούν κατά κόρον τη λέξη «νεαροί», για να προσδιορίσουν την ταυτότητα των ταραξιών στις διάφορες διαδηλώσεις. Σε καμία περίπτωση η λέξη «νεαροί» (100% ηλικιακός προσδιορισμός) δεν πρέπει να συγχέεται με την έννοια των μπαχαλάκηδων, ή των ταραξιών. Με τον τρόπο αυτό τα άδολα νιάτα παίρνουν τη ρετσινιά του ταραξία.

Το ορθότερο θα ήταν ο αφοριστικός όρος «νεαρός» να αντικαθίσταται από τις λέξεις «διαδηλωτής», γιατί όχι και ταραξίας. Ο τελευταίος μάλιστα χαρακτηρισμός προκύπτει από τις βίαιες και επικίνδυνες πράξεις κάποιων διαδηλωτών.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024