Αν δει κανείς μόνο τα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες με αστυνομικούς και πολίτες, θα νομίζει ότι στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ιδιότυπος εμφύλιος. Πολίτες που βρίζουν χυδαία τους αστυνομικούς και δοθείσης ευκαιρίας τους χτυπούν με μανία και αστυνομικοί που ξυλοκοπούν χωρίς προφανή λόγο άοπλους και απροστάτευτους πολίτες σε δρόμους και πλατείες. 

Αν δει κανείς μόνο τα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες με αστυνομικούς και πολίτες, θα νομίζει ότι στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ιδιότυπος εμφύλιος. Πολίτες που βρίζουν χυδαία τους αστυνομικούς και δοθείσης ευκαιρίας τους χτυπούν με μανία, στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο, και αστυνομικοί που ξυλοκοπούν χωρίς προφανή λόγο, πολίτες σε δρόμους και πλατείες.

Με τα επεισόδια και τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πολιτών να μονοπωλούν τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα, με αποκορύφωμα τα χθεσινά επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, όπου αστυνομικός κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, και τους φόβους για αναζοπύρωση μια επικίνδυνης βεντέτας να αυξάνονται, βίντεο σαν αυτό που ακολουθεί αποτελούν την καλύτερη απάντηση και το πιο πειστικό ντοκουμέντο ότι δεν υπάρχουν μόνο αστυνομικοί «τραμπούκοι» που μπήκαν στο σώμα για να βγάλουν όλα τα ψυχολογικά τραύματα και τα εγκληματικά ένστικτά τους.

Ούτε μόνο πολίτες που τους βλέπουν ως εχθρούς ως «μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους» και χαμογελούν στο σύνθημα «μπάτσος καλός, μόνο νεκρός».

Όχι, ευτυχώς αυτοί και στις δύο κατηγορίες είναι μειοψηφία.

Στο παρακάτω βίντεο αστυνομικοί με εμφανή την αγωνία στα πρόσωπά τους τρέχουν προς δύο πολίτες -όχι για να τους χτυπήσουν ή να τους συλλάβουν- αλλά για να τους παρέχουν ουσιαστική βοήθεια.

Ο ένας αστυνομικός γονατίζει δίπλα σε λιπόθυμο πολίτη και προσπαθεί να τον επαναφέρει κάνοντας του μαλλάξεις στην καρδιά, μέθοδος που έχει αποδειχθεί πολλές φορές σωτήρια. Η αγωνία και ο φόβος για τη ζωή του ανθρώπου, έχουν ζωγραφιστεί στο πρόσωπο του.

Συναισθήματα που φαίνεται να έχουν κυριεύσει και τους άλλους αστυνομικούς και πολίτες που παρακολουθούν το συμβάν. Η μόνη διαφορά είναι ότι κάποιοι φορούν πολιτικά και κάποιοι στολή.

Όταν οι αστυνομικοί έχουν επίγνωση του ρόλου τους στην κοινωνία, σέβονται το Σύνταγμα και τους πολίτες και βλέπουν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις τους για να εξασφαλίσουν την ανθρώπινη ζωή και την κοινωνική ειρήνη και οι πολίτες βλέπουν στα πρόσωπά τους ένα συνάνθρωπο που κάνει μια αναγκαία για την κοινωνία δουλειά, τότε οι ακραίοι και από τις δύο πλευρές θα είναι μια τραγική μειοψηφία με τάση προς εξαφάνιση.

Τότε θα εξαφανιστούν και οι «μπάτσοι» που δέρνουν ανηλεώς αλλά και οι ακραίοι «μπαχαλάκηδες», «χουλιγκάνοι» και «τρελαμένοι» που θέλουν νεκρό αστυνομικό πάση θυσία προκειμένου να τον περιφέρουν ως τρόπαιο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr